Har lämnat bantarlivet bakom mig. Lever numera med en förminskad magsäck, har gjort en gastric sleeve. Det bästa jag gjort för mig själv!

3-månadersdagen

Men hur fort går tiden egentligen??
Idag är det tre månader sedan jag låg på britsen hos CFTK. Var inte ens nervös, mest irriterad på att jag kom in ett par timmar senare än beräknat. Till slut var det min tur och kommer så väl ihåg att jag kände lättnad. ÄNTLIGEN skulle jag få mitt verktyg till ett friskare och hälsosammare liv.
Vaknade upp på kvällskvisten och var groggy de luxe. Sköterskan kom med telefonen, mannen min hade ringt för att kolla så jag levde :-) Minns att jag pratade med honom, minns också att de orden jag fick ur mig var typ ”mmm, brra…sludder sludder sludder”. Lät som att jag hade haft en helkväll på krogen… 😉
Sen började återhämtningen. De tre första dagarna var inte roliga. Andra dagen var helt klart värst. Satt med spypåsen och hulkade, men eftersom jag inte fick i mig något så fick jag inte heller upp något. Sköterskorna var underbara, kom med morfin och illamåendetabletter och sprutor så fort man behövde.
När jag fick komma hem på torsdagen så tillbringades mycket tid i soffan, som jag kunde sova!

Nu har det gått tre månader och det var längesedan jag mådde så här bra.
Huvudvärken jag vaknade upp med varje morgon är borta. Visst kan jag fortfarande ha ont i huvudet, men då beror det oftast på vätskebrist eller väderomslag.
Jag har inte ont i knäna och leder på morgonen.
Jag är piggare och har mer energi.
Jag mår helt enkelt som jag förtjänar (hmm.. så brukar man ju säga när man är bakis, men nu menar jag faktiskt åt andra hållet.).
Jag har lagt ut pengar på operationen, jag äter medicin (blir mindre för varje dag dock, nu mest vitaminer).
Jag planerar min mat, äter 6-7 ggr om dagen.
Jag rör på mig mer.
Så bara för att jag gjort en operation betyder inte det att jag inte måste anstränga mig.
Operationen är ett verktyg, jag måste sedan förvalta det på bästa sätt.
Om jag skulle fortsätta att småäta  godis och kakor varje dag skulle jag inte gå ner i vikt, inte mycket i alla fall.
Så det handlar om att ändra sin livsstil.

Idag visade vågen 81,1.
Det närmar sig 70-talet!
Mått och vikt finns uppdaterat, se länken ovan (mått och vikt efter gastric sleeve).

Ska försöka komma ihåg att ta ett kort på mig själv idag iklädd underkläder.
Har några gamla bilder sen i vintras/våras, ska hitta de först och sen jämföra. Kan bli kul!

Ha en fin dag alla vackra männsikor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *