Har lämnat bantarlivet bakom mig. Lever numera med en förminskad magsäck, har gjort en gastric sleeve. Det bästa jag gjort för mig själv!

6 augusti 2014

Det går lång tid mellan inläggen, men eftersom jag sällan sitter vid en dator hemma så är det när jag är på jobbet som jag skriver av mig. Semestern är nu slut och jag är tillbaka på kontoret :-( Skulle lätt kunna ta ett sabbatsår och bara njuta av att vara ledig! Att slippa ställa väckarklockan.. tänk så ljuvligt :-)

Tänk att det redan gått nästan tre månader sedan op!
Mina tre bästa månader på väldigt länge!
Känslan av att vara piggare, att vilja göra saker, att ORKA göra saker!
Det går nästan inte att beskriva.
Visst har semestern gjort att jag legat på latsidan när det gäller träningen, men det får vara så. Jag har inte dåligt samvete på något sätt för det. Vi stressar oss genom livet så det räcker ändå. Sommaren är den tid då jag får vara med min familj varje dag, njuta av värmen, av bad och lek, av grillning (och snabbmat för den delen).
Att bara vara.
Det är det som är livets goda för mig.

Idag stannade vågen på 82,0. Den velade lite, var faktiskt nere på 81,9 ett tag 😉
Att komma under 80 är ett stort mål för mig. Har inte varit på 70-talet sen…? Ja, sen när då egentligen? Knappt så jag kommer ihåg, men jag tror att jag var runt 17-18 år då!
Nu är jag 33! Om några veckor hoppas jag nå det målet. Sen är det bara att fortsätta nedåt. Mitt slutmål är att ligga på ca 64-65 kg. Sen vet jag ju inte, kanske trivs riktigt bra på 70 kg, då får det bli målet! Jag vill bara känna mig riktigt bekväm och frisk!

Sommaren då? Har du legat i vassen?
Jag har sprungit runt med bikinin på och för första gången i mitt liv har jag helt struntat i vad andra kanske tycker om min kropp. Jag har känt mig bekväm helt enkelt! Och jag har nog listat ut varför… innan operationen har jag kämpat med vikten. Den där lilla djävulen på ena axeln knackade jämt på och försökte intala mig att jag var tjock och fet, att alla tittar. Att jag måste gå ner i vikt. Att jag måste bli vältränad och fast. Såg jag inte ut som ”alla andra” så dög jag inte.

Nu är det den lilla ängeln som knackar på istället.
Den som säger att va f*n gör det om du är lite sladdrig på magen!! Den har varit husrum till tre barn! Den som säger att kroppen är mitt tempel, ta hand om det på bästa sätt.

Att ACCEPTERA sig själv.
Att ÄLSKA sig själv.
Att TRO på sig själv.
Att VÅGA STÅ UPP för sig själv.

Jag har kommit dit.
Jag är idag en lycklig människa. Jag bryr mig inte längre om vad andra tycker, eller kanske snarare insett att folk faktiskt inte tittar så mycket på just mig på tex stranden. Alla är så fullt upptagna med att tänka på sig själv och hur de ser ut. Jag bryr mig ju inte om hur andra människor ser ut, så varför skulle de?

Det var lite om dagens tankar.
Jag har även uppdaterat sidan med mått och vikt (om någon nu skulle vara intresserad)!

Jag önskar er alla en fantastiskt dag, och du.. glöm inte bort att du är värdefull <3

2 thoughts on “6 augusti 2014

  1. Hej…
    Har läst dina inlägg :) så roligt att höra när någon mår så bra! läkarna ska ta upp mig på borden nu igen efter ja gjort en gastroskopi igår. Den läkaren som gjorde det skulle vilja göra en sleeve på mig. Så då hittade ja din blogg. Man är orolig över att det inte skulle ge samma vikt resultat men du värkar ju må toppen :) läste att din jävul på axeln har flyttat!! Längtar så tills min gör det mä!

    1. Hej Emma! Vad roligt att du fick lite inspiration! Hoppas allt går bra med din op! Jag skriver inte på denna sida längre, men däremot här: http://blogg.alltforforaldrar.se/pilbur/ Denna sida är dock inte enbart om sleeven, men då och då kommer inlägg som handlar om just den. Ha det så bra och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *