VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hur äter jag?

156846

Jag följer min egen sunt-förnuft-diet, det vill säga jag äter allt men vissa saker med måtta och inte för ofta!
Jag tror inte på förbud, jag vet att för mig så skapar förbud istället ett begär som alltför ofta slutar i nederlag- så, som sagt, jag äter allt men med sunt förnuft!

Dagens viktigaste mål för mig är faktiskt inte frukost utan det är lunchen och dessutom är mellanmålen superviktiga för mig- får jag inga mellanmål så tappar jag fokus direkt och det slutar alltid med att jag slänger i mig ngt onyttigt…

Mina barn äter också enligt den modellen jag beskriver ovan och vi har inga speciella godisdagar (även om det oftast faller sig naturligt att det blir fredag/lördag) utan vi fikar och snaskar de dagar vi känner för det…jag tycker att godisdagar/ätardagar bara gör att man överäter! Man äter mer än man normalt skulle göra bara för att det är ätardag…eller så fungerar jag, förr när jag tränade extremt mkt så hade jag en ätardag- då åt jag ofta både skräpmat, godis, chips, glass och drack massa dricka- hur normalt är det på en och samma dag?!

Såhär ser (ungefär) en nyttig dag ut:
Frukost: FinnKrisp med Bregott, skinka och tomat / Kaffe med mjölk / Afil med bär och müsli / C-vitaminbrus

Mellis: Kokt ägg med salt och en frukt

Lunch: Fisk/Kyckling med fullkornsris/bulgur, kall sås på Kesella och massa grönsaker

Mellis: Kesella med äpplen och kanel (ibland fuskar jag med en proteinshake från CharlottePerrelli)

Middag: Vad-som-helst (jag äter oftast ensam med barnen och jag vill inte lägga över ngt diettänk på dem så därför äter jag samma som dem) men äter vi sent så drar jag ner på kolhydrater och ökar på med grönsaker

Ev. kvällsmys: Vad som helst, äter jag godis så äter jag det som är gott och inte 90% choklad bara för att det är ”nyttigare”…hellre äter jag vid färre tillfällen och det jag är sugen på!

Dryck: Alltid kranvatten (50cl bubbelvatten/dag är tillåtet)

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna