VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Operation i april

Ja då var det äntligen bestämt! Operationen kommer att bli i april. Just nu känns det som en hel evighet tills dess, men vi får helt enkelt bara hålla ut och försöka andas tills dess. Neurokirurgen ville att John skulle vara lite större pga dels att hans anatomi i hjärnan skulle bli större samt att John skulle vara viktmässigt större för att klara av en så stor operation som det handlar om. Operationen kommer att ta mellan 4-6 timmar, men kirurgen sa att han kommer ta den tid som behövs (vilket vi naturligtvis inte hade några som helst invändningar emot). Kirurgen går in i bakhuvudet och över lillhjärnan och upp till tumören. Den stora risken är att det ligger ett stort kärl i detta område av hjärnan och som det ser ut just nu så ligger tumören och kärlet kloss an varandra. När vi frågade om riskerna med denna operation var det lyckas eller misslyckas. Det finns inga mellanting. På ett märkligt sätt var detta en tröst att veta att John inte kommer att bli skadad för livet, utan antingen överlever han eller också inte. Det sistnämnda är en helt horribel tanke, men jag kan ärligt säga, i alla fall nu, att det viktigaste är att John inte ska lida.

Det positiva med dagens besök var att vi äntligen har fått bekräftat att Johns vattenskalle berodde på tumören. Skönt att veta att det inte är något ärftligt, blödning eller infektion i hjärnan. Vi fick också reda på att tumören visst hade växt mellan MR-undersökningarna i maj till september och är nu ca 1½ cm i diameter (en tallkottkörtel är normalt ½ cm i diameter). Det var ju i september som John slutade prata, så vi hoppas att det har ett samband. John skall göra ett hörseltest i slutet av februari, så får vi se vad det visar.

Det fanns ingen bra bild på nätet som visade hur nära varandra, blodkärlet och tumören, sitter varandra, men här är en bild som visar lillhjärnans och tallkottkörtels position (pinealoma, är namnet på en slags tumör i tallkottkörteln).

Imorgon bär det i väg för utvecklingsutredning på habiliteringen och vi hoppas innerligt att det bara är Johns grovmotorik som är sen. Orkar inte med något annat nu känns det som. 🙁

När vi kom hem i kväll, efter att vi burit in en ny tvättmaskin hos mina föräldrar, satte vi John framför hans favoritfilm Trassel och han fick en hel skål med äppelbitar. Då är han lycklig John. Se själva:


Kommentarer


  1. Frida 21 januari, 2012 on 11:18 e m Svara

    Följer er och hoppas att allt går bra. Hoppas det blir en fin vår. Sänder goda tankar till hela familjen. Många kramar från Frida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna