Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

Vem skapar idealen- bli kompis med ditt underliv

Hej!

Som barnmorska träffar jag många kvinnor och förvånas över hur många det är som aldrig sett sitt kön, okunskapen om hur olika vi ser ut är slående. Många har aldrig ens tittat hur de ser ut

Jag har också funderat på vem som skapar idealen hur vi ” bör se ut” där nere

Idag är trenden renrakat och blygdläppar som inte ska synas. Vuxna kvinnor som ser ut som småflickor mellan benen, vem bestämde det?

Olika

Olika

Är det porrindustrin som skapat detta skeva ideal? När det blev ” trendigt” att tala bort allt hår upptäckte nog många tjejer sina inre blygdläppar och fler och fler väljer att korrigera detta , sorgligt tycker jag

Undersökningar  visar att 9 av10 killar vill att tjejerna ska raka sig

Min fråga blir osökt;vad vill ni tjejer?

Vuxna kvinnor får naturligtvis göra vad de vill med sitt underliv men bör , tycker jag fundera på varför och för vem de vill förändra ?

Könshåret fyller en funktion och skyddar mot bakterier.

Vi borde bli mer vän med vårt underliv och bli medvetna om att vi alla ser olika ut vilket faktiskt är helt ok.

Så fundera för vem ändrar du på dig

Ta hand om dig

Ta trappan😉

Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *