Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

KONTINUTET&IGENKÄNNING

Hej!

Den här coola killen somnar nästan när finaste bästa Bosse tandläkare tar hand om honom. Fabian kämpar just nu med ett överbett som ska justeras med tandställning. Han är lugn och trygg i Bosses händer som öser beröm över honom.

Jag är förundrad( jag är själv skräckslagen inför tandläkarbesöken) Så slår det mig, tryggheten sitter så mycket i kontinuitet och igenkänning, Bosse har känt alla mina barn sedan första tandläkarbesöket, han vet vilka de är, han minns , kommer ihåg vad de gör, vad de pratade om sist.

Fabian trygg hos Bosse

Fabian trygg hos Bosse

Just det vi barnmorskor kämpade så hårt för. Kontinuitet och trygghet💪🏽

Undersökningar visar idag att varannan kvinna vill känna sin barnmorska.Det är så vi bygger relationer som i sin tur stärker tryggheten och stärker kvinnan i födandet och föräldrarskapet. Så hade jag förmånen att få arbeta på Södra BB, den klinik man valde att stänga ner!

När ska beslutsfattarna förstå hur viktigt detta är?  Att skapa förutsättningar för trygg och säker vård när vi ska bli föräldrar

Vi är många som kämpar för detta och vi ger oss inte även om lågan brinner lite mindre just nu

Jag och två av mina Gerillagirls

Jag och två av mina Gerillagirls

Vad får en bra start i livet kosta?

Ställ krav tjejer och killar! Hur vill ni ha det?

Ta hand om dig, ta trappan😊

Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *