Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

Många gravida fortsätter träna, och många tränar inte

Godmorgon!

I går var en hektisk dag, full mottagning på MamaMia med många förväntansfulla, glada, trötta,rädda och oroliga blivande mammor. Ja spannet är brett och mötena olika, det är nog det som är tjusningen😊

Måndagar betyder också träning, jag kör som vanligt min Shapeklass( funktionellstyrketräning) på Sats Sofo och gläds varje gång det kommer tjejer med ”magar” jag önskar det vore fler

Det jag hör från dessa tjejer som tränar är ju det vi vet, de mår såååå mycket bättre, sover bättre och orkar mer.

IMG_1310

När jag talar om träning och graviditet på Mvc möts jag fortfarande av många seglivade myter om varför man INTE ska träna och ibland har jag svårt att inte le

En av de största anledningarna att inte träna är att många forfarande tror att man kan orsaka ett missfall med träning , det stämmer inte!!! Det är i princip omöjligt att ” träna ut” en frisk graviditet, majoriteten av alla missfall beror på att det är något fel.

Jag ska ägna ett helt inlägg åt att avliva myter framöver

Måndag och ojämn vecka betyder Fabian vecka och som vanligt har jag inget i kylskåpet som passar ” Herrn” i huset men vi har tummat på att bli hälsosammare båda TVÅ så igår var det premiär på första receptet från Ulrika Davidssons bok

IMG_1546

Det blev godkänt😊Efter det blev det hälsosmothies och egen müsli , riktigt riktigt gott och sjukt enkelt!

Smorhie

Smorhie

Egen müsli

Egen müsli

Ta hand om dig och ta trappan😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *