Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

Vem äger den gravida?

Många gånger sitter jag i samtal med gravida kvinnor och förvånas över hur vissa människor tar sig rätten att uttrycka åsikter som inte är önskade, sluta med det! Varje graviditet är unik och ska inte jämföras med någon annan Gravid

Här är 11 saker du aldrig bör säga till en gravid kvinna:

1. ”Oj, vad stor du har blivit!”- eller vilken liten mage”

2. ”Är du säker på att det inte är två där inne?”

3. ”Ska du verkligen äta allt det där?”

4. ”Ett glas vin är väl ändå inte så farligt?”

5. ”Jag fattar inte hur du kan vara så trött, du gör ju nästan ingenting”

6. ”Njut av den här magiska tiden.”

7. ”Tyvärr, toaletten är bara till för våra gäster.”

8. ”Vi trodde inte att du orkade, det var därför du inte fick någon inbjudan.”

9. ”Jag gick bara upp fem kilo när jag väntade barn”

10. ”Graviditet är ingen sjukdom.”

11. ”Ska du verkligen träna, du borde tänka på barnet inte på dig själv”

image

Säg ifrån och kom ihåg// Ta hand om dig// Maria

3 thoughts on “Vem äger den gravida?

  1. Nr. 10 fick jag höra då och då. Hade hyperemesis gravidarum när jag var gravid och låg på sjukhus med cvk och både näringsdropp och vätskedropp. Då hade jag gått ner 6 kg så jag vägde 45 kg. Men neeeejdå, jag var iiiiinte sjuk 😣

  2. Njut av den magiska tiden my ass! Illamående, svårt att äta, foglossning, ryggont, hemorrojder, halsbränna, sömnlöshet. Har jag glömt nåt? Väntar 4:e just nu och har tack och lov sluppit många av dessa kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *