Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

VEM TRÄNAR DU FÖR?

Godmorgon!

Vi talar ofta om vikte av att känna en inre motivation för att träningen ska bli en vana. Jag håller med men initialt startar vi nog pga yttre motivation, tex gå ner i vikt, rehabilitera en skada, börja leva mer hälsosamt etc. Vilken än anledningen är så är väl förhoppningsvis målet att träningen ska bli en god vana, något vi vill, inte känner att vi måste eller borde.Graviditet borde vara för alla en yttre motivator, har du aldrig tränat tidigare är detta ett perfekt tillfälle att börja och tränar du redan ska du absolut fortsätta.

Ofta får jag som tränare höra att det är viktigt att träningen är rolig!!! Jag värjer mig mot detta, ATT TRÄNA ÄR INTE ALLTID ROLIGT!!!

Jag brukar fråga personer som på något sätt legitimerar att det är ok att sluta träna om det inte är kul, om de borstar tänderna?

Då får jag den där blicken ni vet, är -du-dum-i-huvudet😩!

-Det är klart jag gör!!!

-Är det kul frågar jag?

-Neeeej vaddåå?

-Men om det inte är kul varför gör du det då? Du sa ju just att du inte tränar för att du tycker det är tråkigt !?

-Jag gör det för att tänderna ska fortsätta vara friska, på lång sikt

JUST DET!!!

Se träningen som en livförsäkring

Jag hade en utbildning för ett tag sedan, med påsen var en man som var 63 år och skulle bli instruktör för seniorer, så sjukt cool!

Jag frågade honom varför han tränade så ofta som han gjorde

Han svarade klockrent

”Jag vill dö frisk”

I mina tidigare inlägg kan du läsa om fördelar med träning under och efter graviditet och i ett inlägg hittar du övningar som du kan göra.

Jag sticker ut och cyklar- meditation

image

Andra yogar och står på huvudet, jag cyklar, det kan du som gravid också göra!

Gravid cykla

Ta hand om dig/:Maria

2 thoughts on “VEM TRÄNAR DU FÖR?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *