Välkommen till mammaträningens härliga värld. Jag heter Maria Wigrant och är barnmorska, träningsinstruktör och författare till boken Stark, glad, gravid. På den här bloggen kommer jag att dela med mig av tips och erfarenheter kring träning, kost och hälsa för gravida och nyblivna mammor som vill komma igång efter en förlossning. Ni kommer att få följa mig i min vardag som barnmorska och instruktör med allt vad det innebär i möten och upplevelser. Ni får givetvis också gärna ställa frågor till mig här på bloggen, jag kommer löpande att välja ut de vanligaste och svara så snart jag kan.

Välkommen hit! Mitt första blogginlägg.

Vem är jag?
Året är 1979. Jag är 14 år och bevittnar när Gudrun Schyman föder barn på tv inför svenska folket, jag är hänförd, mållös och helt fascinerad. Här kan du se klippet!

Sedan den stunden har jag, enligt min mamma, alltid velat arbeta som barnmorska. Att det sedan tog mig 30 år och många krokiga, men lärorika vägval att få min efterlängtade legitimation tror jag, med facit i hand, bara varit en fördel.

Maria Wigbrant barnmorska

Jag hann bli äldre och lite klokare och själv föda tre barn. Tre killar har jag fått den äran att sätta till livet, Jonathan född 1990, Theodor född 1993 och en ”sista minuten bebis”(jag var 40) Fabian född 2004. De är min stolthet och min största kärlek. Utan dem stannar världen. Att ha förmånen att följa dem på deras resa genom livet, allt från bra val till lite sämre val, är galet roligt och enormt omtumlande, att ha vuxna barn är helt suveränt.

IMG_0240

Jonathan pluggar till gymnasielärare i Stockholm och Theodor pluggar till civilingenjör i Linköping.

IMG_0243       JonathanIMG_0241    Theodor

 

Så du som är småbarnsmamma, du har såååå mycket att se fram emot :)

Idag är jag ”självgående mamma” och har Fabian med mig varannan vecka för spruckna relationer drabbade även mig och det blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå.

fabian   Fabian

A comfort zone is a beautiful place , but nothing ever grows  there

Jag vågade hoppa!

Som barnmorska har jag arbetat sedan 2009 och de sista tre åren på Södra BB  som nu tyvärr gått i graven, jag lämnar nu förlossningsvården för mödravård och startar min nya karriär på Mama Mia City i Stockholm vilket ska bli så kul. Kanske ses vi där!

Parallellt med min barnmorskedröm har jag alltid haft ett stort intresse för träning och fysisk aktivitet, simning, gymnastik och dans var mina största intressen och efter ett misslyckat försök att skapa en karriär inom dansen hamnade av jag av en ren slump inom Aerobic världen det vi dag kallar gruppträning. Här fick jag möjlighet att praktisera dansen men på ett annat sätt. Jag arbetar också som lärare  inom utbildningsorganisationen organisationen SAFE-education där jag utbildar blivande gruppträningsinstruktörer och personliga tränare. Många är de som jag fått följa och se utvecklas under åren, vilket fortfarande är helt suveränt kul. Jag arbetar själv  som gruppträningsinstruktör och instruerar tre klasser i veckan på SATS i Stockholm och driver även mitt egna företag www.mariawigbrant.se  där jag utbildar inom träning och graviditet så håll utkik, snart har jag lagt upp kurstillfällen för dig som vill ha fördjupad kunskap och råd om träning under och efter graviditet

Jag har alltså förmånen av att få jobba med alla mina intressen, kroppen, knoppen och den gravida kvinnan och den nyblivna mamman, vilken ynnest!

Stark, glad, gravid!
stark glad gravid

2007 kom första upplagan av min bok ”Stark, glad, gravid”, och den resan har varit otroligt häftig. Att få ge ut en bok som på något sätt sammanfattar allt det jag vill förmedla är stort. Tredje reviderade upplagan gavs ut november 2014. Boken bygger på vetenskaplig forskning och är faktagranskad av överläkare Pelle Lindqvist på KS Huddinge, vilket känns betryggande :-)

Jag vill börja med att ställa dig som läser en fråga till nästa gång:
Skulle du springa ett maratonlopp, åka ett vasalopp, simma ett Vansbrosim eller sätta dig på en cykel och cykla runt Vättern UTAN att förbereda dig?

Nästa blogginlägg kommer jag att skriva om detta och hur du på bästa sätt kan hålla dig aktiv under och efter graviditeten. Du får jättegärna kommentera, ställa frågor eller ge förslag på vad du skulle vilja att jag skriver om.

Vi hörs // Maria

One thought on “Välkommen hit! Mitt första blogginlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *