Hej och välkommen in i min värld! Jag heter Maria och är 32 år. Jag är en baktokig tvillingmamma som på vardagarna arbetar som förskollärare, världens bästa jobb. Förutom bakning som är min stora passion brinner jag för hemmet och att inreda, jag har en härlig vardag med mina busiga, trotsiga och underbara tjejer Alva & Maja (4 år). Mina nära och kära är det viktigaste jag har och för dem gör jag allt. Det bästa med bakning handlar just om dem, att samla de man älskar kring ett bord med en kopp kaffe och något gott och låta timmarna flyga iväg. Det ska vara enkelt och man tar det man har, det handlar ju just om att umgås, här och nu. Jag lever efter citatet "det går bra", jag gillar att se livet ur ett positivt perspektiv. Citatet "Life is short- eat dessert first" passar himla bra på mig också, eller ja, alla citat om mat;)

Livet

Det händer saker i livet som gör att man stannar upp, man funderar på hur snabbt livet bara kan ändras och hur otroligt tacksam man måste vara över att få vakna upp varje morgon, inse att man lever här och nu, rätt som det är så tar det slut. Sista april fyllde jag 32 år och i år är jag extra tacksam över att få fylla ytterligare ett år till, man ska inte ta det där för givet, någon går bort, nära och kära blir kvar och livet påminner en hur orättvist det kan vara, utan någon mening alls. Livet fortsätter rulla på och kvar står den drabbade familjen och försöker fundera ut hur livet ska kunna fortsätta, det måste det ju, fast allt är annorlunda.

Jag tittar på dessa bilder från när mina fina tjejer gör i ordning födelsedagstårtan och jag är så tacksam över att vi är friska, vi har varandra, jag har haft turen att få två fantastiska barn, någon som älskar mig, någon som säger hej när jag öppnar dörren hem och just här, just nu mår vi bra, tacksamheten jag har över det går inte att beskriva i ord.

DSC08443 DSC08445 DSC08447 DSC08450 DSC08453Underbara tokiga älskade ungar vad jag älskar er

Krabbelurer med kanelsocker

Idag är vi hemma och kurer oss då Alva har en envis hosta som inte ger sig. Jädrans va det håller i sig, hon hosta en del inatt och då hade jag inte hjärta att dra upp henne till förskolan. Vi hoppas att lite extra vila ger nya krafter tills på måndag!

För att förgylla den fortsatte morgonen gjorde vi gofrukost, krabbelurer vända i kanelsocker, helt fel att att äta till vardagsfrukost men så rätt på så många andra plan;)

krabbelurer

Smet (ca 15 st)

(1 kkp = ca 1½ dl)

1 ägg

1 kkp socker

1 kkp mjölk

2 kkp mjöl

2 tsk bakpulver

– Vispa ihop ägg, socker och mjölk med handvisp.

– Blanda i bakpulver och mjöl

– Vispa smeten slät. Precis som med pannkakor kan man behöva tillsätta lite mer mjöl men det märker man efter första gräddningen (eller första tjuvtuggan:)

– Stek dem i smör på medelvärme, vänd dem i socker och kanel

pizza

Till lunch ville tjejerna göra egen pizza med ost och skinka. De fick ordna med sin medans jag gjorde en egen mammapizza med bara godsaker på. Tomatsås, pesto, mozzarella och tomat, enkelt och gott, precis som jag gillar det. Jag gjorde min med en tortillabotten, då slipper man den jobbiga tunga mättnaden som vanlig degbotten ofta ger. Jag toppade pizzan med ett berg av ruccola, ruskigt gott!

pizza1

Fjäril med fotavtryck

Måste bara tipsa om detta enkla pyssel som resulterar i något alldeles fantastiskt! Har sett bilder på nätet och eftersom jag både älskar fjärilar och när det är personligt var jag bara tvungen att testa!

fjäril

Barnen fick göra sina fotavtryck med varsin fot, det blev fjärilens vingar. Sedan ritade jag dit fjärilens kropp, världens finaste syskontavla

Rawballs med choklad

När vi ändå är inne och pratar om god hälsa så måste jag bara påminna er om en liten favorit jag har. En supergod mix som man gör syndigt goda raw balls med. Jag tar kaffe istället för vatten och doppar dem i mörk choklad och kokos! Tror att den inbitna chokladbollsälskaren gärna tar en sån här istället Med Dadlar, pumpakärnor, valnötter, gojibär, kakaobönor och solroskärnor kan man lätt unna sig två (eller tre)

rawballs

Ca 30 st

En påse go raw ball mix

1/2 dl kaffe

-Häll hälften av påsens innehåll i en matberedare med kaffet. Mina 1 minut på hög hastighet

– Tillsätt resten av mixen och kör till en jämn smet

-Rulla till bollar och ställ kallt

Mörk choklad

Kokos

-Doppa bollarna i choklad och rulla dem i kokos

rawballs

Nystart

Idag började jag med 5:2,  jag har gjort det förr, slutade för ett år sedan ungefär men nu är det dags igen. Tycker jag mådde så bra när jag körde det, så nu laddar vi om och fokuserar på ett 2016 med god hälsa i fokus. Jag gör det inte för att gå ner i vikt (även om det såklart är en positiv effekt också;) men jag tycker överlag att jag blev piggare, mådde bra och kände mig frisk. Har aldrig känt mig hungrig och matt när jag kört utan tyckt att det går himla bra. Däremot kan jag bli lite sugen på kvällen att ta något, inte för att jag är så hungrig men lite småsugen ni vet. Det är ändå enkelt att låta bli, brukar tänka att jag gjort hela dagen så är det bara dumt att göra bort sig sista timmen och istället få göra om en hel dag. Idag tex sitter jag och tänker på dessa godingar, tror minsann vi får göra ett lass i helgen;)

chokladpannkakor