VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bästa sätten att ta bort ytliga blodkärl

Har du ytliga blodkärl/kärlbristningar som du känner att du besväras av? Om du har kommit på dig själv med att välja klädesplagg för att täcka besvärande kärlbristningar är det kanske läge att tänka på att göra något åt dem?

För den som besväras av ytliga blodkärl finns två åtgärder – laserbehandling eller sklerosering. Oavsett om de besvärande blodkärlen syns på näsan, kinderna eller på vaderna finns nu väl fungerande och enkel behandling tillgänglig!

Laserbehandling av ytliga blodkärl

Att åtgärda ytliga blodkärl m.h.a. laser skiljer sig ganska mycket från den mer populära metoden sprutbehandling som genomförs med injektioner. Vid en laserbehandling behöver man inte penetrera hudytan för att sluta de utvidgade blodkärl som skapar kärlbristningarna.

Lasermaskinens värmepuls tränger ned genom hudytan och tas upp i kärlet vilket drar ihop sig och sluts igen. Efter behandlingen skrumpnar kärlet och bleknar bort. Man undviker sprutnålar vilket många människor tycker är obehagligt. Laserbehandlingen kan dessvärre göra relativt ont när de värmande laserstrålarna fångas upp i de ytliga blodkärlen.

Både laser och sklerosering är effektiva förfaringssätt för att ta bort ytliga blodkärl. De som väljer laserbehandling gör oftast det till följd av att de är rädda för nålar eller för att de kanske prövat skleroterapi men alltjämt inte är belåtna med det slutliga resultatet.

Andra tycker att metoden gjorde ont eller orsakade små brunaktiga ärr på injektionsplatsen. En rätt utförd behandling med laser av kärlbristningar ska inte ge några dylika biverkningar.

Om du vill slippa dina ytliga blodkärl finns det som du nu känner till två bra valmöjligheter för väl fungerande behandling. Laser är det modernaste av dem så se till att upplysa dig väl innan du bestämmer dig för teknik. Det är en gemensam nämnare hos de mest nöjda patienterna – de läser på ordentligt innan sin behandling.

Vad är skillnaden på åderbrock och ytliga blodkärl?

Kärlbristningar är blodkärl som finns nära hudytan. De är vanligen små – mindre än 1 millimeter i omkrets, och har normalt sett en rödaktig eller blåviolett färgton. De förekommer primärt i ansiktet eller på benen, men kan samtidigt finnas på andra delar av kroppen.

Ytliga blodkärl orsakar inte någon förhöjning av huden och det blir inga knölar eller andra ojämnheter. Det är detta som särskiljer ytliga blodkärl från varicer/åderbrock. P.g.a dess ytliga placering påverkar dessutom inte kärlbristningar cirkulationen.

De är därför i verkligheten inte något medicinskt problem eller någon risk för hälsan utan är i första hand ett rent utseendemässigt problem.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna