VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlossningsöverraskningar

Lady Dahmer: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/index.html, Apan http://apans.se/

 

Jag såg precis det här klippet om förlossningsöverraskningar, som två av mina favoritbloggare gjort. Jag gillar ju dessa ärliga kvinnor som berättar som det är! Inget onödigt romantiserande där inte!

Jag har slutat bli rädd för förlossningsberättelser nu när jag ska föda själv. Det kan tänkas märkligt, men så är det iaf. Det jag varit rädd för hela mitt liv har släppt nu när det är min tur.

Jag tror ju att det är väldigt personligt hur man upplever det. Ingen har sagt att det ska vara lätt! Men ingen har heller sagt att det inte var värt det, kvinnor gör ju om det hela tiden! Det jag har hört många säga är att just rädslan är värre än själva smärtan. Så skrämmer man upp sig själv och matar rädslan blir det nog värre.

Själv har jag alltid varit livrädd för förlossning och bestämde mig tidigt för att aldrig föda barn. Jag skulle adoptera eller skaffa man med barn(vilket jag även gjorde), men något hände när kärleken kom in i mitt liv, rädslan försvann. Jag slutade oroa mig för att bli gravid, för kärleken till min man var större än rädslan. Sen när jag väl blev gravid(och jag slutat förneka faktum) försvann förlossningsrädslan lite i taget. Egentligen är de där dygnen ingenting mot rädslan för att bli mamma, jag ska ansvara och oroa mig för mitt barn resten av livet, GAAAAH!!! Det kan skrämma mig!

Nu på sluttampen växer kärleken till mitt barn, och ju mer den växer, växer längtan efter att få träffa honom. Då är smärtan inget som fyller mig med skräck, kärleken och längtan blir större på något sätt. Visst är jag nervös lite och från, men det känns mer som scenskräck, snart är det min tur, iiih! Snart ska jag det största och antagligen jobbigaste jag gjort! OCH snart ligger han i mina armar och jag får ligga och bara stirra och lukta på han! De följs åt dom där två sakerna så att det blir omöjligt att bara vara rädd.

Ja, det må låta flummigt, men så har det funkar för mig iaf! Så nu är jag redo att höra hur andra har klarat det, jag är bara nyfiken på andras förlossningar och skräms inte av det alls. Det peppar och förbereder mig inför mitt största performance nånsin!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna