VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vänta du bara…

Det är något jag får höra så ofta nuförtiden. Jag har haft mycket problem med magen och mycket ont i mage  och leder på sistone. Det märkliga är hur ofta kvinnor som fött barn, när de hör mig säga något om smärtan jag känner, svarar ”Vänta du bara…”. Långt ifrån alla, men ändå, de säger det på ett sätt som inte kan tolkas annat än som översitteri. Som att de är med i en klubb som man bara får vara med i om man lidit sig igenom en förlossning. Allt annat är meseri!

Jag har nog nämnt det förr, men det händer så pass ofta att jag säger det igen… Vad är grejen?! Har jag förlorat rätten att känna smärta? Vad vill man uppnå med en sån kommentar? Tror man att jag inte förstår att det gör ont att föda? Tror man att man hjälper mig förbereda mig inför förlossningen genom en dryg kommentar? Tror man sig vara empatisk när man slänger ur sig ett ”Vänta du bara…”? Jag säger bara VAD ÄR GREJEN?!
Det enda jag kan komma fram till är bekräftelsebehov. Har dessa kvinnor inte fått bekräftelse nog och försöker bearbeta sin egen smärta genom att ta ut det över andra?

Snälla Gud, påminn mig om att inte bli sån när jag stöter på en förstföderska! Hjälp mig istället lyssna och vara ett stöd. Sådär som jag även fått uppleva kloka kvinnor omkring mig vara. Hjälp mig även fokusera på dessa kloka kvinnors stöd och lyssnande, och släppa resten!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna