VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

mycket stopp lite midsommar

bukett

Årets midsommar blev inte så festlig som vi planerat. Någon natt innan vaknade jag av att jag hade otroligt ont i magen. Inget jag gjorde hjälpte, och jag var uppe och vankade hela natten. Det var helt galet så ont jag hade! Jag kunder inte ligg, sitta eller stå, det enda jag kunde göra för att stå ut var att vanka. Det krampade i hela magen och det var stilla där inne. Han hade även lagt sig på min vänstra sida, som en hård, öm knöl.  Han som brukar vara aktiv på natten rörde sig inte. När morgonen kom hade jag varit uppe hela natten och vi bestämde oss för att ringa sjukvårdsupplysningen. Det skickade mig vidare till Förlossningen som sa till mig att komma in på en gång. Svägerskan ställde upp och hämtade på en gång. Hon har för två år sen fött sitt första barn, så det var skönt med hennes lugna och förstående sätt. Annars var resan dit inte det minsta skön, varje gupp med bilen gjorde sjukt ont och jag fick anstränga mig för att inte skrika till. Men till slut var vi framme, och jag hann tänka att det var lite spännande att få komma dit o snoka lite, innan vi kom in på ett rum. Det var väldigt tyst, det är bra ljudisolering på det där stället!

När vi kom in ställde barnmorskan ett gäng frågor och satte på mig ”mikrofonbältet”.  Det som är intressant nu är att det aldrig var tal om hur ont jag hade eller att hjälpa mig med det. Allt handlar om Masken nu, för oss och för dem. Så fort bältet satt på hörde vi det lilla hjärtat, och vi pustade ut. Då plötsligt började han röra på sig en massa, och satte sig på sin vanliga plats, mitt på magen.

Sen kom läkaren, och tillsammans konstaterade de att det var mina tarmar som dummade sig, och att hela magen var uppsvälld, men Masken mådde bra. Lättad men fortfarande full av smärta åkte jag hem, med stopp på apoteket för inhandlande av magmedicin.
Ja, lite tramsigt känns det att åka in till förlossningen för att tarmarna inte vill jobba. Men samtidigt sa barnmorskan att vi alltid ska komma dit först om det är något. Barnet måste alltid ses till först. Att tarmarna slutar fungera är ju vanligt när man är gravid, de trängs ihop och hormonerna saktar ner hela arbetet. Sen att läkaren som såg ut som någon ur Beverly Hills 90210 (ung, solbränd man med en charmigt slarvig lock hängandes i pannan) utförde en lagom förnedrande undersökning framför min man, får jag väl bjuda på. Som min fina man sa är mitt kön numera allmän egendom.

Det tog flera dagar för magen att sluta göra ont, men med mediciner har den börjat fungera igen, och det är skönt. Jag äter Laktulos och Omeprazol i förebyggande syfte nu, och det går ok. Magen är inte sig själv men den fungerar ganska så bra ändå, tack vare medicinen.

Midsommar var vi bortbjudna till två olika ställen, men  med tanke på hur jag mådde och en förkyld man, så valde vi att stanna hemma. Det var skönt att göra saker i vår egen takt! Vi satte ihop en picknick och tog oss till sjön för bad och mys. Dagen efter plockade vi  en bukett blommor och cyklade till Arvids gammelfarmor och farfar, som har svårt att ta sig ut pga krämpor. Där satt vi ett tag, fikade och pratade. Det känns som den bästa midsommaren på länge, fylld med kärlek och i långsamt tempo.

Nästa midsommar får du spendera med oss på utsidan. Det du Masken!


Kommentarer


  1. ananda 4 juli, 2012 on 06:49 Svara

    Testing testing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna