VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

fett eller bebis?

DSC_3234 (1)

Solen kommer och går, men sommarkänslan är här ändå. Min man har köpt mig en vallmo och planerat ut. Vckra vallmoblommor som påminner mig som Skåne, där jag sett hela ängar fulla med röda vallmo. Det är min älsklingsblomma, ser så skör ut men är så stark och lyser av liv! Idag slog min ut.

Idag var det dags för barnmorskan igen. Nu kommer kollen tätare(senaste kollen var i vecka 12, tror jag?). Det är skönt, för man blir nyfiken. Urinprov o koll av mig är mindre spännande, tycker jag.

Barnmorskan mätte magen. Det där förvånar mig alltid…jag menar, hur se de skillnad på fett o bebis? Det är ett mysterium det där! Man mäter livmodern, jag vet, men mellan den och måttbandet är ju mitt fett. Räknar dom bort det? ”Ja, din livmoder är nu 35cm lång -6cm fett, alltså 29cm”. Hmm…

Vi fick lyssna på hjärtljuden igen, och nu var Arvid med. Han tyckte det lät som lillebror hade ett lasersvärd där inne. Väldigt nöjd med hela storebrorsgrejen är han, speciellt nu när lillebror redan i magen förstår det viktiga med lasersvärd.

Vi fick titta på ett diagram och se hur vi låg till jämfört med medelkurvan. Vi ligger i underkant, men fortfarande inom normalvärdet, så det finns inget att oroa sig för.  Allt var alltså som det skulle. Nästa gång(om en månad) ska vi ta blodprov o kolla mina depåer(låter alltid kul, som ett lastfartyg som står och väntar på att lastas av) för att se hur det står till med järn och annat i kroppen. Som det är nu glömmer jag ofta att ta både vitamintabletterna och järntabletterna, men det var ok det med, bara jag i det stora kommer ihåg dem.
Det jag glömde fråga om var att jag hört att man inte ska använda bygelbh under graviditeten. Undrar om det stämmer? Vissa säger att det handlar om amningstiden bara, andra att det gäller när brösten växer, och det gör dom ju nu. Få fråga nästa gång. Jag menar, jag har ju inte råd med ny bh varje månad, sånt kostar, och mina bröst lever ett eget liv, det frodiga livet!

Det märkligaste var nog att jag inte gått upp i vikt, det får mig att undra hur kilona fördelas i kroppen? Jag känner mig som en säl, hur kan det vara möjligt att jag inte gått upp? Vi får se hur det utvecklar sig. Hoppas jag nu inte går upp 20kg under resterande veckor, det är ju väldigt påfrestande för kroppen på den korta tiden, och jag är ju ganska tjock normal, utan bebis i magen. Menmen…inte mycket man kan göra åt saken, ja, förutom att tänka på vad man äter och motion. Det där ja…

Ja, sen fick jag ett moderskapsintyg. Märkligt eg…ett papper som intygar att jag är/blir en mor nu. Ett sånt papper får mig att undra saker som om jag tappar bort det, är jag inte mamma då? Nä, det ska ju till Försäkringskassan(som inte vet att jag känner mig som en säl, så det är inte konstigare än så eg. Bara jag som tycker allt är märkligt nu.
Nu slutar jag fundera och går ut och tittar på vallmon en stund!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna