VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bröllopssemester hemma

Ja, det blev en vecka hemma istället för bröllopsresa. Det är följden av att jag nuförtiden inte har något immunförsvar att tala om.
Jag brukar inte bli förkyld, eller väldigt sällan jämfört med Micke och Arvid som blir det en gång i månaden kanske. Men det kan jag inte skryta med längre.

Drygt en vecka innan bröllopet fick jag kraftig  hosta och hade otroligt ont i halsen. Detta utvecklades till en jobbig förkylning som tvingade mig att vila ett par dagar innan bröllopshelgen, otroligt dålig tajming. Av rädsla för att inte orka med helgen tog jag det lugnt i veckan, trots att jag hade så mycket att göra. Förkylningen började lugna sig på fredag, men då började jag få väldigt ont i höger öra istället. Det utvecklades till öroninflammation som blev så illa på natten att jag inte kunde sova, utan grät av smärta. Jag ringde 1177 och fick veta att eftersom jag är gravid var det inte mycket medicin jag kunde ta. Det var bara att ta sig till akuten på morgonen. Förmiddagen på min bröllopsdag spenderades alltså delvis på akuten, dels vilandes i väntan på att värktabletterna skulle verka.
Hur märkligt är inte det? Öroninflammation som vuxen? O hur otippat är det att den ska pricka just min bröllopsdag? Sjukt störigt o jag är fortfarande sur över att den tog tid ifrån mig som jag kunde spenderat med våra gäster!
Fast allt gick ju bra till slut, och jag är så nöjd med helgen, trots allt.

Det som är kvar är ett slemmigt öra som rinner(det rann under hela bröllopsdagen, såå romantiskt!) och lock för örat så jag inte hör något. Örondroppar och antibiotikakur(svaga sådana) på sex dagar verkar inte göra mycket heller, det är slemmigt och ömt fortfarande. Men jag slapp den fruktansvärda smärtan redan ett par timmar efter läkarbesöket, och det är jag glad för. Sån smärta var det längesen jag kände, usch!

Allt detta är tydligen kopplat till graviditeten som sänker mitt immunförsvar betydligt för att kroppen inte ska stöta bort fostret. Normal alltså men väldigt väldigt störigt.

/Döv_slemmpropp_77


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna