VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Halvvägs!

20

Nu är jag i vecka 20! Det innebär att halva tiden gått. Det gick fortare än jag trott  så då är det inte så långt kvar? Nä, så enkelt är det nog inte. För det första visste jag inte ens om att jag var gravid de första fem veckorna. För det andra är det segast på slutet, tror jag. Då går nog dagarna sjukt långsamt.

Såhär mitt på kan jag berätta att jag känner mig lugnare. Mycket på grund att jag känner hur min lilla sparv fladdrar där inne, och att snart passerar vi nästa gräns. Runt vecka 24 eller 25 är det nämligen så att barnet överlever om det föds för tidigt. Fast jag vet att det inte är det bästa för ett barn, att födas för tidigt, så är det ändå skönt att veta att vi snart är där.

Tröttheten har gett med sig mycket, och jag känner mig mer rörlig. Huggen kommer inte lika ofta, och ömheten är på väg bort, känns det som. Jag somnar inte överallt längre heller, vilket är skönt med.  Mest för det sociala livet. Micke lämnar rummer en stund, sen när han kommer tillbaka har jag däckat på en minut.
Nätterna kan vara lite störiga, är ofta täppt i näsan och andfådd när jag lägger mig.
Storleksmässigt börjar magen kännas lite inträngd i kläderna. Även om jeansen är stretch har jag börjat knäppa upp dem när jag sitter ner. Snart är det dags att tänka över den biten.
Jag tog tag i hela garderoben nu, rensade ut sånt jag inte kan ha eller kommer kunna ha på ett år iaf. Det blev mer än jag trott. Skönt att rensa ut, lite oroande att inte kunna ha mina kläder och min stil på ett tag. Vill inte fastna i cirkustältträsket, färgglada tunikor med mycket plats för magen. Suck!

Så här säger gravidsidorna:

text lånad från www.1177.se

text lånad från se.babycenter.com

Jodå, jag känner igen mig i det här, man flåsar för inget!

Babycenter har för övrigt den bästa gravidappen. Den berättar om allt som händer och ger tips om sånt som kan vara bra att tänka på. Den har även länkar till mer info om olika ämnen, om man vill ha det.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna