Jag är en rolig mamma som tänker och pratar mycket. Njuter av dyra viner & lösgodis. Smått besatt av parfymer & krämer som luktar gott. I min blogg får ni ta del av musik, goda viner, lite inredning när andan slår på & självklart skriver jag om hur det är att vara mamma till min ljuvliga dotter Edith. Hoppas ni finner mig roande!

Annons

Förlossningsskador

http://www.svt.se/ug/se-program/del-6-171

Från Uppdrag granskning som handlar om förlossningsskador. Obs, se det inte om du är gravid!

Alltså jag är chockad. Inte över skadorna för en förlossning är ändå en stor påfrestning för kroppen-men just att det nonchaleras och mörkläggs. Fy fan! Det är ett jävla slarv du inte kan snacka bort! Unga kvinnor som kunnat ha fått behandling direkt men istället verkar många blunda för den sortens skador. Och många andra saker som sägs under programmet. Herregud! Får det lov att vara så?!

Många av kvinnorna som fick skador blev förlöst med sugklocka, precis som jag. Nu gick allt bra när jag födde Edith som tur är  ( detta kan faktiskt hända vem som helst) men efter detta inslaget tror jag att alla kvinnor kommer vara mer på sin vakt inför och under sin förlossning. 

Och när ska perineal skydd börja införas??

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Annons