VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Havrescones till frukost

Idag blev det havre scones till frukost och Amanda ska så klart hjälpa till. Jag tycker om att hon är med i köket när jag lagar mar och bakar, vi får en bra kontakt och hon vänjer sig vid att stå i köker och jag hoppas att det gör att hon senare kommer att tycka om att laga mat. Hade jag haft en pojke hade han också stått i köket med mig. Amanda tycker ju också att det är kul, jag tvingar inte henne att vara med, men tålamod ska man ha för att det kan bli lite spill här o där.

Receptet är för 4 personer

  • 3 ½ dl havredryck eller mjölk
  • 100 gram smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt

Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i 4-6 bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.

Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade!


Kommentarer


  1. Anna-Mamma till Kevin 29/12/2010 on 14:42 Svara

    Okej! Ja det ligger inte så långt härifrån! :-)

  2. Anna-Mamma till Kevin 29/12/2010 on 14:42 Svara

    Okej! Ja det ligger inte så långt härifrån! :-)

  3. Fia 29/12/2010 on 23:57 Svara

    Mums!

  4. Fia 29/12/2010 on 23:57 Svara

    Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna