En till Allt för föräldrar webbplats

Barnen kan stimuleras till att uppfinna

När vi sist var på Tom Titts så insåg jag hur viktigt det är att prata med barnen om möjligheten att uppfinna saker. Jag vet att man inte blir uppfinnare bara för att någon berättar om Thomas Edison uppfinningar. Det krävs lite mer än så. Vid sidan om att prata om personer som uppfunnit så måste vi förstås ge barnen den grogrund de behöver.

Det  här är ett spännande ämne och många har studerat det. För hur stimulerar vi barnen till att tänka kreativt och uppfinna? Jag tror att jag har ett bra svar på den frågan. Min tanke är att barn som uppmuntras på ett hälsosamt sätt till att klara av saker också blir den här typen av vuxna som tänker att de kan lösa problem.

Låt oss ta att duscha själv som ett exempel. Barnet erbjuds att göra detta själv och får göra det som känns okej att klara själv. En del barn vill inte vara själva i badrummet och då kanske det går att lämna dörren på glänt och finnas där nära. Steg för steg så klarar barnet saker själva.

Men det gäller förstås att vi föräldrar tar ett steg tillbaka. Vi måste då tillåta spill och sådant som händer när barn experimenterar med allt det som vi annars gör för dem.

kreativt barn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *