En till Allt för föräldrar webbplats

Skapa hemmaspa som känns som spa, går det?

Det är ju så populärt att bygga hemmaspa som en lösning då det inte finns budget och tid till the real deal. Men fungerar det här verkligen? Det är frågan…

Å ena sidan kan jag tycka att det är mysigt med bad i badkaret. Skönt med lite tända ljus och bubbel som doftar gott. Å den andra är det kanske inte så kul att förbereda detta med klorin då det finns folk som bestämmer sig för att det är enklare att kissa direkt i badkaret på morgonen.

Å enda sidan är det skönt att stoppa fötterna i en balja och känna saltet verka. Å den andra är det lite jobbigt när samma balja välter för att någon vill komma nära och se vad som händer.

Å ena sidan är det verkligen härligt med en massagepistol. Bara den är laddad och bara någon annan vill hålla i den mot mina fötter…

Vad är lösningen? Att köra hemmaspa sent på natten när alla sover. Om de ens sover då…

Jo, jag tror på hemmaspa, det gör jag. Bara jag slipper städa det och vänta på att alla människor som befinner sig i det går någon annanstans…

spa

En telefon som flyger, så roligt ju!

Jag läste just en liten text om en telefon som även är drönare och tyckte att det var så smart. Det är något som vi behöver hemma. Jag hittar aldrig telefonen. Inte hustelefonen och inte mobilen. Jag behöver drönarfunktion på alla mina telefoner!

Det enda jag tänker är att vingarna ganska snart kommer att förstöras. Vi sitter inte sällan på våra telefoner i soffan. Då kan det ju bli trist om telefonen är i drönarläge då den hamnar i kläm. Men vem vet, kanske finns det teknologi som kan lösa detta.

Hela kudden flyger upp och tillbaka till basen!

Eller varför inte en fågel som hämtar telefonen. Flyg till basen med mobilen nu! Finns många fina lösningar här…

Telefon fågerl

Behovet av fler som läser

När man skriver blogg finns det ett behov av läsare. Så enkelt är det ju. Det blir mest sånna som man redan känner. Men ibland dyker det ju upp en person som till och med lämnar en kommentar. Det är kul och ökar lusten att skriva mer.

Det finns lite olika sätt att nå fler. Ett är att vara aktiv i grupper på Facebook. Det kan fungera bra men jag måste säga att det är trist med folk som inte kommenterar. Jag tycker att det är viktigt att säga något när man läser en annans blogg. Åtminstone att säga hej hej jag har läst. Det är så viktigt.

Det går också att använda sig av kataloger men det är inget som jag tycker är så intressant när det gäller att få fler att engagera sig. Det handlar ju mer om att synas där det kan tänkas att folk söker.

Hittills kan jag säga att jag tycker att det är lättast att helt enkelt varva fler läsare bland vänner. De bryr sig på riktigt och det känns.

Jag slarvade bort mammas ring

När jag var cirka 6 år tog jag min mammas safir och diamantring och gick ut och lekte med den. Den försvann någonstans. Jag minns till och med hur jag letade i grannarnas sandlåda efter den. Jag minns att jag inte kunde komma ihåg var jag hade lagt den eller ens hur jag tagit den med mig.

Men i mitt lilla barnhuvud tycktes det självklart att den här ringen hade försvunnit i den där sandlådan och så har berättelsen om denna ring gått sedan dess. Det var inte tal om förlovningsring eller något annat mycket sentimentalt men det var en fin ring.

När gubben frågade om jag inte ville ha en lite finare ring för att fira kärleken visste jag genast vad jag ville ha. Något i huvudet sade mig att det skulle vara en ring i vitt guld med safirer och diamanter och det blev precis detta.

Jag har den här ringen på mig ibland men den triggar inga minnen. Jag kan för mitt liv inte komma ihåg vad jag gjorde med mammas ring. Kanske var det inte ens jag som tog den. Men nu har jag ivarje fall en lika fin ring och det känns särskilt. Den har inte lika djupt blåa safirer men annars är det i stort sett samma ring.

Mamma har aldrigt varit arg på mig för den där ringen som kom bort. Vi har faktiskt inte pratat om det sedan dess. Kanske vet hon något som jag inte vet. Ja, så är det nog. Vi mammor vet en hel del som våra barn aldrig får veta!

ring

 

En dröm om ett rum utomhus…

Jag har en dröm om ett rum utomhus. Ett rum där det aldrig blir stökigt. Där det doftar härligt och allting är så vackert. Och trots att det är kallt utomhus är det skönt i detta rum för det är ett växthus med väggar som värmer då solen skiner.

Det finns bara ett litet problem. I vår trädgård finns det inte plats för ett växthus på en bra plats. Det kommer att vara i skottlinjen för bollar. Då kanske man kan ha ett mindre men det blir inte det där rummet som jag drömmer om.

Ett alternativ skulle kunna vara en inglasad verande direkt ut från vardagsrummet. Men den är en ännu större dröm än ett växthus. Vem vet kanske kommer drömmen att bli sann när de små inte längre sparkar boll. Men då får man ju hoppas att barnbarnen snart kommer och gör det…

växthusdrömmar