En till Allt för föräldrar webbplats

Barn och elektriska fordon

Mamma jag vill ha en elektrisk ATV, sparkcykel med motor, hjul som går av sig självt… du kan fylla i resten. Vad är det med ungar och elektriska fordon? Numera ska det ju också börjas tidigt. Det finns bilar för barn som knappt lärt sig gå!

Det gäller att förstå fordonsregler för att veta hur de här fordonen för barn kan användas. Det är inte sällan så att man faktiskt bara får köra på inhägnad tomt. En ATV kan vara riktigt massiv men trots detta kan man inte köra med den hur som helst och det är ju för väl.

Fast borde de inte träna lite?

Det här är en tanke som jag ofta tänker då jag hör om olika elektriska leksaker till barn. I varje fall när det rör cyklar och sparkcyklar. Det känns ju liksom lite som att de borde röra på sig och inte använda en motor som om de redan vore 80 år gamla med problem med benen.

Fast kul är det och visst kan jag fatta att barn tycker att elektriska fordon är så coola. Det tycker jag med!

elektriska fordon och leksaker

Ja tack till massagekudde säger barnen

Det blev en massagekudde för ett tag sedan och den har vi inte ångrat. Den var till mig från kära mannen men snart hade ungarna upptäckt den. Nu sitter de och värmer fötterna på kulorna. Det här är en aktivitet som alla vill syssla med.

Egentligen ska den ju vara för rygg och nacke. Men varför inte, fötterna mår ju också bra av att knådas lite. Bra att det går att tvätta överdraget!

Bästa var lillans kommentar.

  • Titta mamma, nu kommer mina fötter bli gladare efter allt grus!

Grejen var den att vi pratade mycket om grusgången den här sommaren. Att det inte är så skönt för fötterna men att det ändå kan vara ganska bra. Hon måste ha tänkt att de mjuka rullarna var bättre för fötterna på något vis…

barn som sitter

Skapa hemmaspa som känns som spa, går det?

Det är ju så populärt att bygga hemmaspa som en lösning då det inte finns budget och tid till the real deal. Men fungerar det här verkligen? Det är frågan…

Å ena sidan kan jag tycka att det är mysigt med bad i badkaret. Skönt med lite tända ljus och bubbel som doftar gott. Å den andra är det kanske inte så kul att förbereda detta med klorin då det finns folk som bestämmer sig för att det är enklare att kissa direkt i badkaret på morgonen.

Å enda sidan är det skönt att stoppa fötterna i en balja och känna saltet verka. Å den andra är det lite jobbigt när samma balja välter för att någon vill komma nära och se vad som händer.

Å ena sidan är det verkligen härligt med en massagepistol. Bara den är laddad och bara någon annan vill hålla i den mot mina fötter…

Vad är lösningen? Att köra hemmaspa sent på natten när alla sover. Om de ens sover då…

Jo, jag tror på hemmaspa, det gör jag. Bara jag slipper städa det och vänta på att alla människor som befinner sig i det går någon annanstans…

spa

En telefon som flyger, så roligt ju!

Jag läste just en liten text om en telefon som även är drönare och tyckte att det var så smart. Det är något som vi behöver hemma. Jag hittar aldrig telefonen. Inte hustelefonen och inte mobilen. Jag behöver drönarfunktion på alla mina telefoner!

Det enda jag tänker är att vingarna ganska snart kommer att förstöras. Vi sitter inte sällan på våra telefoner i soffan. Då kan det ju bli trist om telefonen är i drönarläge då den hamnar i kläm. Men vem vet, kanske finns det teknologi som kan lösa detta.

Hela kudden flyger upp och tillbaka till basen!

Eller varför inte en fågel som hämtar telefonen. Flyg till basen med mobilen nu! Finns många fina lösningar här…

Telefon fågerl

Behovet av fler som läser

När man skriver blogg finns det ett behov av läsare. Så enkelt är det ju. Det blir mest sånna som man redan känner. Men ibland dyker det ju upp en person som till och med lämnar en kommentar. Det är kul och ökar lusten att skriva mer.

Det finns lite olika sätt att nå fler. Ett är att vara aktiv i grupper på Facebook. Det kan fungera bra men jag måste säga att det är trist med folk som inte kommenterar. Jag tycker att det är viktigt att säga något när man läser en annans blogg. Åtminstone att säga hej hej jag har läst. Det är så viktigt.

Det går också att använda sig av kataloger men det är inget som jag tycker är så intressant när det gäller att få fler att engagera sig. Det handlar ju mer om att synas där det kan tänkas att folk söker.

Hittills kan jag säga att jag tycker att det är lättast att helt enkelt varva fler läsare bland vänner. De bryr sig på riktigt och det känns.