VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inskolning för Tyler och sommarens avslut på Kolmården!

Snart är inskolningen för Tyler slut. Idag var det extra jobbigt att lämna honom för han blev så innerligt ledsen. Inte ”skrik-ledsen” utan han grät djupt inifrån och det visade sig i hela hans ansiktsuttryck. Så fort pedagogen sa ”ska vi gå och leka här borta så kan mamma gå” började han snyfta och grimasera. Han höll verkligen inne gråten och jag blev blödig direkt. Jag visste att det skulle bli svårt att skiljas åt redan då. Jag satt kvar och lekte med bilarna en kort stund och sa att ”nu är det sista bilen sen går mamma” varpå Tyler sa ”okej”. Han fortsatte hålla inne gråten och när jag väl ställde mig upp för att gå blev han som en mjuk spaghetti och låg på golvet och grät. Jag sa hejdå och log så bra jag kunde fastän jag bara ville hålla om honom. Sedan vinkade jag i fönstret påväg bort. Det var den tuffaste lämningen på denna inskolningsveckan… och jag tänkte för mig själv ”varför valde jag att ta inskolningen, kunde jag inte lämnat den till Anton så jag slapp känna denna ångesten”. Men nu är det snart över och allting annat har gått väldigt bra.

20230815_13103520230809_111229

Tyler är glad och leker för fullt inom 10 minuter efter att jag har gått och han är jätte glad när jag kommer och hämtar honom. Vi ska bara få in vanan igen att skiljas åt på morgonen tills Tyler tycker det känns okej att jag går ifrån honom. Jag känner mig dock väldigt trygg med pedagogerna han har. Vi känner förskolan sedan innan eftersom både James och Chloéy gick där och hade sina inskolningar där. Det är en mindre förskola och därmed inte lika mycket kaos som vi kände på den andra. Vi vet vad vi har att göra med och många av pedagogerna känner vi redan. De är lika glada som vi att vi är ”tillbaka”. Förra veckan när hans inskolning började var det inga andra barn på hans avdelning förutom Tyler själv så vi fick en väldigt lugn och lyxig start. Visst var det lite tomt men han fick lära känna pedagogerna väldigt väl. Han har redan en favorit som han redan pratar mycket om och frågar efter. Goa unge!

I helgen åkte vi till Kolmården med Antons familj och spenderade två hela dagar där. Vi hade det toppen och vädret var på vår sida. Jämfört med för två år sedan när vi var där så hann vi med mycket mer. Bamses värld exempelvis som har så mycket roligt för barnen. Tyler fastnade för åkturerna och Bamse-teatern där vi fick se alla karaktärerna som var så fina i sina dräkter. Vi gick även på flera uppvisningar/föreställningar och Tylers favorit var den om fåglarna så vi såg den båda dagarna. Chloéy fick åka sitt livs åktur (hittills) som åkte Wildfire vilket är en gigantisk bergochdalbana. Hon är super modig och är knappt nervös när det kommer till sådant. Själv är jag extremt nervös innan jag åker och den var väldigt läskig men rolig. Chloéy sa att hon tyckte den var rolig mest, inte så läskig. Hon är helt tokig haha! Till skillnad från Chloéy tar James det lugnare och åker attraktioner i hans storlek mer eller mindre. Han är modig på sitt sätt som åkte sådant han inte gjorde sist vi var där. Vi var lyckliga och helt slut efter helgen och det satte punkt för sommaren. Nästa vecka sätter Antons studier igång igen och barnens skola likaså. De går på fritids till och med början på nästa vecka, sedan drar deras nya scheman på skolan igång! Det ska bli så spännande att se deras scheman och för James blir det mycket nytt som kommer få sitta i en skolbänk vilket de inte gör i förskoleklass. Chloéy flyttar upp en våning i byggnaden och får nya fritidslärare och såklart ny plats i ett nytt klassrum. Så stora ni har blivit mina små bebisar ❤

received_134935942899262620230813_11063120230813_16140420230813_095707


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna