VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Födelsedagsfirande X2

Vilken födelsedag jag hade igår! Den började lugnt och stilla och avslutades på topp. Det kändes lite som att jag fyllde jämt men jag blev ju faktiskt ”bara” 29 år gammal. Mamma och Wille var här från Stockholm och de var med och sjöng för mig på morgonen. Anton var uppe tidigt och jobbade men han hade planerat hela dagen för mig ändå med olika besök av familjemedlemmar och slutligen middag på restaurang i stan. Det sista som hände var att pappa, Fia och mina småbröder dök upp hemma hos oss och det visste ingen att det skulle hända. Att få träffa så många från familjen på en och samma dag var typ det bästa för det händer sällan eftersom både mamma och pappa och alla syskon utom ett bor i Stockholm. Sedan kan jag inte hålla mig från att berätta att jag fick en väldigt speciell present som många av de som firade mig hade lagt ihop till. En egen köksassistent!!! Jag blev så chockad när jag hade öppnat för jag hade inte förväntat mig en så stor grej. Själv har jag alltid gått och tänkt att det skulle vara kul att ha en sådan men de är dyra och jag skulle aldrig våga önska mig en. Alla som känner mig vet att jag gillar att baka och det är verkligen en klockren present som kommer komma till användning. Jag har fortfarande inte smält faktumet att jag har fått den och jag har inte ens packat upp den för det gör mig nervös av bara tanken att plocka ur den från kartongen. Det känns inte som att den är min ännu så jag låter det sjunka in lite till…

Chloéy har också fyllt år, fem dagar innan mig och det firades med ett kalas i regnbågens alla färger enligt Chloéys önskemål. Alla gäster kom färgglada och den som tog temat på mest allvar var mamma som till och med hade införskaffat en klänning i regnbågens färger. Tårtan jag gjorde blev lila i olika nyanser med chokladbottnar, cookie dough och mascarpone-fyllning. Den blev maffig och söt, kanske inte som vi tänkte att den skulle smaka när jag och Chloéy planerade den för några veckor sedan men det är kul att testa olika smakkombinationer. Något som jag kan göra framöver med min köksassistent är att göra ännu godare frostings som behöver vispas längre än vad min elvisp har klarat av. Det ser jag fram emot! Chloéy var jätte nöjd med sin dag och hon fick många fina presenter. Detta året var hon lite inne på ”spa-tema” så hon fick en hel del sådana saker. Även jag fick masker, krämer och skrubber som jag behövde och det är alltid kul att få!

Idag har Anton gått på sin efterlängtade ledighet i en vecka. Han har jobbat alla veckor som jag och barnen varit lediga. Det blir så när man studerar och inte har någon inkomst under sommaren. Vi har inga föräldradagar kvar heller så det var tyvärr inget alternativ. Han har varit saknad hela tiden och jag har särskilt saknat att göra saker tillsammans allihopa som en familj. Nu är barnen lediga i 1 vecka till innan Tyler skolas in på nya förskolan och de andra två börjar fritids. Jag hoppas det är sista sommaren som Anton och jag inte är lediga tillsammans. Vi har aldrig haft semester samtidigt ännu. Det har varit plugg och föräldraledighet varvat med varandra och därför har alltid en av oss jobbat på sommaren. Även om pengar inte betyder så mycket jämfört med att få vara lediga ihop har vi alltid behövt de där pengarna under sommarmånaderna vilket gör att man inte har något val egentligen. Det är bara att bita ihop och köra på. Hoppas ni har det bra där ni befinner er och att er sommar har varit toppen hittills. Vädret kan man alltid gnälla på haha.

DSC03089 DSC03097 DSC03111 DSC03109 DSC03108 DSC03157 DSC03159


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna