VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sommarplaner

Nu har vi fått känna lite på värmen och vad som komma skall i sommar. Regnet har tagit över och solkrämen har bytts ut till regnkläder. Tyler fick ett nytt set med regnbyxor och jacka men skulle bestämt ha på sig ett par för små stövlar som han hade i höstas. Han har ett par som är större men han föll nog för färgerna och mönstret på de gamla haha! Om det är någon som älskar att leka i vattenpölar och gegga är det Tyler. Han är alltid den smutsigaste ungen på förskolan när vi hämtar och det är ofta sand på hela kroppen. Ibland ser det ut som någon har doppat honom i vatten och sedan sand.. Jag tänker att han har haft väldigt roligt när han ser ut så haha. Det är mindre kul att tvätta av honom och byta om efteråt.

I sommar kommer barnen vara lediga i fem veckor sammanhängande. Från vecka 27 och framåt när deras fritids stänger. Vi vill helst undvika att de ska gå på en annan skola, särskilt för Tylers skull som fortfarande är så liten. Han kommer börja på en annan förskola efter sommaren också så det får inte hända för mycket på kort tid. Det tar ett tag innan de vänjer sig vid nya vuxna.. Förskolan Tyler ska börja på ligger nära oss och det är samma förskola som James och Chloéy gick på när de var små. Det känns mer tryggt för den är inte lika stor som den nuvarande. Vi har upplevt att det varit alldeles för få vuxna i Tylers grupp senaste tiden och det har varit svårt att lära känna de som jobbar just för att de roterar konstant. För de yngsta grupperna är det inte bra. Jag vill se samma personer när jag lämnar och hämtar och jag vill veta vad de heter. Sedan ska dem också veta vem jag är och vilket barn som tillhör mig.

Igår vid middagsbordet presenterade vi sommarens förslag på aktiviteter till barnen. Kolmården var högst på listan. Det är något de tjatat om att få åka igen till efter att vi var där för två år sedan. Det var verkligen en värd resa den gången och vi tror på att det kommer bli minst lika bra denna gången. Vi kommer avsätta mer tid för att hinna med allting vilket vi inte gjorde sist. Bamses värld var så mycket större än vi trodde och man fastnade liksom där. Hotellanläggningen är ett stort plus som har mer att göra än man hinner med. För vår del har det inte blivit stor skillnad att bo på Vildmarkshotellet som det heter jämfört med att åka in till Norrköping och bo över. Vi har försökt jämföra fram och tillbaka vad som blir ekonomiskt bäst och prisvärt men det blir Vildmarkshotellet denna gången igen! Så tillsammans med Antons syskon och föräldrar åker vi en helg i juli och det ska bli super kul tycker allihopa!

Eftersom det kostar lite mer att åka till Kolmården kommer resten av sommarens aktiviteter vara mer simpla. Men vi funderar på Barnens Gård också. En dagsutflykt vi har uppskattat alla somrar sedan James och Chloéy var väldigt små. Som vanligt fyller vi inte vår kalender med aktiviteter utan vi gör det som passar bäst för oss och utifrån hur vädret blir. Vi bor nära badplatsen nu igen och jag känner på mig att det kommer bli många besök dit. Det ser jag fram emot ❤

Hoppas ni får en fin eftermiddag och kväll!

KOLMÅRDEN 2021 (30)  KOLMÅRDEN 2021 (47) KOLMÅRDEN 2021 (42) KOLMÅRDEN 2021 (55) KOLMÅRDEN 2021 (56)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna