VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Klottra på skolan..

Det är 1 vecka kvar till flytten EXAKT och 15 dagar kvar tills vi börjar vår resa till Thailand! Det känns så sjukt. Helt overkligt, spännande, nervöst och stressande. Anton och jag har varit förkylda halva veckan och det har fortfarande inte släppt.. Jag har kunnat jobba hemifrån vilket är en enorm fördel med att ha administrativt jobb. Jag har haft möten via datorn istället för att resa till kontoren jag jobbar på och allt det övriga har flutit på som vanligt. Vi har påbörjat vissa moment här hemma gällande flyttstädning som t.ex. grovstädning av spisen, invändigt och bakom den. Sådant blir ju enklare sen när vi måste städa allting för sista gången. I helgen kommer vi packa ner en hel del och sedan ska vi bara överleva i vårt kaos under nästa vecka tills vi kan flytta över sakerna.

(Bild från när jag var frisk och var på jobbet förra veckan)

20230202_095034

20230208_182459

Ikväll ska James och Chloéy på ”alla-hjärtans-dag-disco” på sin skola. Det är andra discot som James går på och tredje för Chloéy. I morse sa Chloéy till James att hon tycker det är mycket roligare när James följer med. Då blir jag glad inombords. James också för den delen. Han svarade i princip med att säga ”tycker du det?”. Haha. Förutom att packa i helgen och bli kvitt våra förkylningar ska både James och Chloéy på varsitt kalas. För första gången i historien är inte våra barn sjuka samtidigt som oss. Jag har bara väntat på att de ska få feber eller andra symtom men icke. Inte ens lille Tyler som alltid är sjuk. Han har klarat sig så bra under tre veckors tid nu vilket är super positivt. Om det är någon vecka det passar att Anton och jag är småsjuka så är det just denna veckan för som sagt flyttar vi veckan härpå och veckan efter det åker vi iväg. Måtte vi vara friska allihopa då.

(Väldigt fokuserade på tv:n haha)

20230203_163356

Har ni också kollat på mello förra helgen? Barnen älskar mello här hemma och vi kommer sitta bänkade imorgon igen. Det är mysigt att titta tillsammans och heja samt skratta åt alla tokigheter vissa bidrag för med sig. Jag minns att jag gillade att kolla på samma program när jag var liten. Alla barn gör väl det? Det är bara ett plus i kanten att vi äter godis och snacks i mängder samtidigt. Men det tar vi inte fram försen Tyler har gått och lagt sig. Han totalt älskar Coca Cola. Verkligen älskar det. Vi kan inte ställa fram det på matbordet ens eller låta honom se etiketten. Lilla skitunge. Hans storasyskon avskydde allt med kolsyra i och det trodde jag att han också skulle göra haha. Glömde visst att alla barn är olika… för han förstår att det finns kolsyra i fler drycker än Coca Cola också, typ Loka som han också vill dricka.

Tyler trivs bara bättre och bättre på förskolan och pedagogerna ger ofta beröm för hur han är där. De säger att han är en stor förebild just nu. I början var han tillbakadragen och försiktig men nu är han först fram och nyfiken och bjuder på sig själv konstant. De kallar honom även för ”mini-bossen” haha men det vet jag inte vart det kommer från. Jag har mina aningar. Han är en bestämd liten kille och han ger sig inte i första taget när han har bestämt sig för något han vill göra eller någonting han vill ha att äta eller dricka. Han är väldigt tillfreds när vi lämnar honom också, nästan lite kaxig när vi vinkar febrilt och försöker säg hej då med ögonkontakt. Han bara tittar bort och går iväg och låtsas som ingenting. Nästan som med en fasad för att han inte ska blanda in sina egna känslor. Lilla Tyler!

James har det varit lite mer strul kring senaste tiden. Han har varit busig i skolan och gjort en del saker man inte får. Det senaste är att han har tagit med sig saker hemifrån såsom en Coca Cola burk, godis, sprayflaska med hårfärg osv. Han vill gärna bjuda sina vänner på rasterna och har en god tanke bakom men det är såklart inte okej. Det senaste som hände ringde hans lärare upp både mig och Anton om. Då hade han tagit med sig en sprayflaska med färg, sådan man kan spraya i barnens hår där färgen försvinner efter en tvätt. Han hade sprayat på ett av husen ute på deras gård (som inte används men som ändå tillhör skolan). Alltså klottrat med andra ord. Det blev en stor grej och vi har pratat med honom om detta, även lärarna. Han lämnade inte precis platsen ”bevisfri” för han hade skrivit ”James” på väggen… vilket jag inte kunde hålla mig från skratt om. Men att klottra är allvarligt och han är i en ålder där man inte vet varför man gör vissa saker. Han fick själv städa bort färgen och fått sin konsekvens. Nu har vi kommit överens med hans lärare om att vi ska kontrollera hans väska varje morgon innan vi går hemifrån och sedan ska lärarna i sin tur kontrollera väskan när James inte märker det i skolan. Tills dess håller jag tummarna för att han inte tar med sig ännu värre saker som vi inte lyckas upptäcka i tid… En godisbit är ingenting i jämförelse.

Chloéy är på toppen-humör för det mesta. Hon är nervös och pirrig inför flytten (och resan) vilket visar sig genom magont hon får på kvällarna när hon tänker för fullt. Vi pratar med henne om allting så att hon kan hänga med i svängarna så mycket som möjligt men det är svårt att få henne att stressa ner. Det som får henne att slappna av mest är när hon läser. Hon älskar att läsa nu när hon kan läsa. Det går bara bättre och bättre hela tiden vilket är riktigt kul att se. Varje dag läser hon för oss och vi lyssnar. Häromdagen läste hon extra mycket när jag låg och vilade jämte henne i hennes säng. Sedan fortsatte hon läsa för mig när jag tog ett bad haha. Det kommer bli bättre när vi är på plats sen..

Hoppas ni får en skön helg!

received_596956392445487 received_1155241215178553 received_572586758143831 20230205_141958


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna