VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vaccinerad mot HPV!

Vi närmar oss flytten men vi är fortfarande relativt lugna och sansade. Vi har tänkt fortsätta packa nu i helgen men det kommer nog bli imorgon söndag för idag har vi gjort andra saker, inget planerat egentligen men lite smått och gott. I förmiddags tog vi oss till stan och gick en promenad med alla tre barnen. Vi gjorde några ärenden och strosade runt. Väl hemma var det dags för lunch och sen träffade vi min mormor en stund. Ikväll kommer barnens farmor och farfar hit (också spontant) och vi ska äta middag och ha lördagsmys. Varken Casper eller Anton kommer vara hemma ikväll så vi passade på att byta ut dem mot två av barnens favoriter, mina också för den delen.

Förra helgen målade vi lite här hemma och nu har vi bara en vägg kvar som måste målas i barnens rum men jag tror inte det blir av i helgen. James och Chloéy tycker det ska bli spännande men de är nervösa också. Att flytta är alltid en stor omställning. Jag är också nervös trots att jag tror det kommer bli bra. Jag har tagit ledigt på fredagen när vi får tillträde till lägenheten så att jag kan börja flytta lite saker under dagen. Antons mamma kommer för att hjälpa till också. Men det stora lasset går inte på den dagen, det ska vi köra på lördagen den 18:e februari. Spännande!

Tidigare i veckan tog jag vaccin mot HPV, äntligen! Jag blev så glad när jag fick brev från regionen att jag fick ta den gratis för den kostar flera tusen i vanliga fall. Anledningen till att det är gratis nu är för att Karolinska håller på med en studie. Jag tackar inte nej till att eventuellt leva längre så jag var snabb med att boka min tid. Nästa dos är om 3 år och då blir jag kallad igen. Men det var inte enbart vaccin man skulle få i studien. Man skulle även skicka in ett cellprov. För jag fick med mig ett kit med tops, provrör och annat för att skicka till Karolinska där de ska kolla cellförändringar också. Det är inte som att göra en vanlig cellprovtagning och det gjorde inte alls ont men jag antar att de kan se cellförändringar på flera sätt. Om jag minns rätt är det kvinnor födda från 1994-1999 som får ta vaccinet just nu. Missa inte det! Gå in på 1177 och se om det går att boka en tid ni också. Anton följde med mig som moraliskt stöd när jag fick min första dos. Det var inte en liten dos som det är i covid-sprutorna, det var en stor dos som gjorde att hela min arm gjorde ont ända ut i fingerspetsarna. Det släppte efter en stund och nu väntar jag fortfarande på att ömheten i muskeln där hon stack mig ska försvinna.

Jag är absolut för vaccin och att vaccinera våra barn mot sjukdomar som förr var ett problem i världen. Alla tre är med i vaccinationsprogrammet som alla barn i Sverige får. Förutom de vanliga vaccinationerna har både James och Chloéy vaccinerats mot vattenkoppor. Det började med att Chloéy fick sina doser gratis på grund av hennes ledsjukdom. Anledningen är för att man är infektionskänslig när man har reumatism och därför vill man undvika sjukdomar som är långdragna, bland annat. Sedan tog Anton och jag beslutet att ge James sina doser med våra egna pengar och vi kommer göra samma med Tyler. Vattenkoppor är inte en farlig sjukdom idag men den är jobbig för många barn och det känns bra att undvika kliande blåsor och sår som resulterar i massa ärr på kroppen. Ett annat vaccin vi överväger nu är TBE. Så det är på gång också. Men nu har vi fokuserat på resan till Thailand och vaccinerat de mot Hepatit B så vi väntar lite med TBE. Det är många doser man ska ha och det kostar såklart mer ju fler barn man har. Men det kan det absolut vara värt!

Hoppas ni får en mysig lördag kväll, kram! ❤

20230125_132539 20230125_132507 20230114_114849


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna