VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VI SKA ÅKA PÅ VÅR FÖRSTA RESA!

Vi är otroligt glada över att ÄNTLIGEN ha möjligheten att åka utomlands tillsammans som familj. Det blir den första solsemestern med barn för Anton och mig och vi kan inte fatta att det snart händer. Vi ska inte åka vart som helst heller utan vi har slagit till stort och i februari sätter vi oss på flyget till THAILAND!!! Jag kan inte förklara hur glad jag är över att detta ska hända. För det första älskar jag Thailand. Jag har varit där två gånger tidigare. En gång med min mamma och pappa samt syskon (för sisådär över 10 år sedan), den andra gången åkte jag och Anton dit tillsammans och träffade min familj som också åkte samtidigt. Denna gången ska vi åka till några nya ställen och upptäcka lite andra områden. Vår bas kommer vara på Koh Lanta. Sedan utgår vi därifrån när vi reser runt. En rolig sak till är att min syster med familj också kommer, samt min mamma och lillebror! Vi ska bo på samma hotell och hänga vid samma pool samt strand. Barnen kommer ha sin kusin Nicolás att leka med och tvärtom. Det fina med att de är 6 och 7 år gamla är att de förmodligen kommer minnas denna resan väldigt länge! Den enda som inte kommer göra det är lilla Tyler haha. Men han ska såklart hänga med ändå.

Det som jag är mest nervös och lite orolig över är den långa flygresan. Vi har inte flugit med barnen förutom vid ett tillfälle när James och Chloéy var små och vi flög från Växjö till Stockholm en jul. Det är ingen resa de minns och den var enbart 50 minuter kort. Nu kommer vi flyga från Köpenhamn och mellanlanda i Singapore. Från Singapore är det lite under 2 timmar till Thailand och Phuket dit vi anländer till att börja med. Sedan tar vi oss från Phuket till Koh Lanta med båt. Flygresan från Köpenhamn till Singapore tar 12 h och 35 minuter på vägen dit. Vi får göra det bästa av situationen och vara förberedda på det värsta tänker jag. På kvällarna googlar jag knep och tips om att resa med småttingar och har hittat några användbara. Men allt beror på hur barnen hanterar resan på plats. Allting är spännande till en början men när man har rest ett par timmar kan man lätt tröttna. Vi hoppas alla kan somna några timmar åtminstone. Tyler har trots allt en ”bassinett” som vi har bokat plats vid. Den kan man använda för barn upp till 2 år cirka så det är verkligen på gränsen.

Vi kommer vara borta i 2,5 vecka och är hemma i mitten på mars igen. Både James och Chloéy har fått ledigt från skolan vilket vi blev förvånade över. Vi ansökte i god tid, för snart 2 månader sedan. Jag förväntade mig ändå att få avslag men vi hade åkt i vilket fall. Det är svårare att göra såhär när de blir äldre och har fler läxor och prov.. Chloéy kommer förmodligen få med sig någon läxa att göra under resans gång så då får hon väl ha med sig den. Men det är viktigt för mig att vi får ha en ordentlig semester utan några som helst måsten. Vi har inte jullov nu till exempel som de flesta andra. James och Chloéy går på fritids och Tyler på förskolan. Det är väldigt få barn på plats och ibland frågar James och Chloéy varför inte de också kan vara lediga. Det är antingen nu eller på vår resa till Thailand. Vi får bara hålla ut lite längre säger jag till dem, sedan är det vår tur att slappna av lite mer. Fritids är inte så dumt ändå. Senast idag blev de besvikna över att jag hämtade tidigare. De ville se färdigt filmen som var på. James berättade att han hade skaffat sig en ny kompis som han så gärna ville fortsätta leka med. Nästa vecka vill han absolut inte att jag ska hämta tidigare än klockan fem sa han haha..

När det händer bra och roliga saker i vårt liv har jag lite svårt att sprida samt dela det vidare. Jag vet att jag håller tillbaka mycket för att jag avskyr skrytmånsar och jag vill själv inte bli uppfattad som en sådan men ibland känner jag bara ”strunt samma”, jag måste få berätta sådana här saker och dela min glädje också. Och jag är verkligen lycklig över detta! Ni skulle bara ana hur nervös jag var när jag hade godkänt bokningen av flygbiljetterna på datorn när vi på sätt och vis hade beslutat oss för att det skulle bli en resa. Jag mådde både bra och dåligt samtidigt. Jag visste inte om det kändes rätt eller fel. Det var så mycket pengar att jag först tänkte att jag kanske skulle lagt de på något annat… men den här resan är en stor investering i oss som familj och det är en resa vi kommer minnas. Man säger hela tiden att meningen med livet eller värdet i livet inte finns i saker och ting som är fysiska. Jag håller med till viss del. Man kan köpa sig lycka till viss del skulle jag ändå säga. Men det viktigaste för mig är istället att skapa fina minnen tillsammans för det är sådant man lever på väldigt länge. Inte en fin märkesväska man har köpt eller en snygg och dyr bil. Minnen är mer unika och betydelsefulla. Precis som alla våra barn är för oss ❤

 DSC02337


Kommentarer


  1. Rebecka 31 december, 2022 on 13:29 Svara

    Men åh så roligt!
    Jag hoppas ni får en kanonresa och att det går bra att flyga med barnen. <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna