VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tyler är sjuk varje vecka

Jag såg att mitt senaste blogginlägg handlade om Tyler som var sjuk. Gissa vad detta ska handla om… Jo, att Tyler är sjuk. Han har varit sjuk varje vecka nu sedan han började förskolan på heltid. Man tappar verkligen fokus på allting runt omkring när man vabbar och det inte går att hålla rutinerna. Jag har jobbat så ofantligt mycket hemifrån den senaste tiden och jag har själv varit sjuk jag också. Tvingade iväg mig själv i tisdags men blev hemma (arbetandes) resten av veckan. I lördags var alla friska igen. Vi träffade en kompis till Tyler och hans mamma och pappa. De har alldeles nyligen flyttat till hus så det var extra spännande att få se. Oj så fint det var! Anton var iväg på annat håll och spelade golf men alla barnen var med mig och vi åt lunch och lekte på en lekplats hos dem.

På eftermiddagen när jag skjutsade James och Chloéy till sin farmor och farfar började jag ana att något var på gång med Tyler igen. Det visade sig vara feber och det blev början av vad om känns som den 214320453504:e gången han är sjuk i hans 1,5 års korta liv. Efter att vi hade lämnat Chloéy och James samt hämtat Anton åkte jag vidare ensam. Jag behövde genomföra några ärenden. Det var så sjukt mycket folk och jag som redan var stressad av att Tyler visade sig vara sjuk, blev ännu mer stressad av att trängas bland folk. Barn skrek vart jag än vände mig och jag klarade inte av att höra så mycket ljud på en och samma gång. Jag kunde inte koncentrera mig. Glömde bort vad jag gjorde där och försökte minnas varför jag åkte från första början.

Jag är så sjukt frustrerad och omotiverad just nu. Igår kväll hade Anton och jag planerat en myskväll, bara vi två. Jag hade ordnat massa plockmat och det var verkligen sämsta valet med tanke på att Tyler inte enbart fick feber, han kräktes också. Förmodligen på grund av sin feber. Han har gjort det varje gång han får det nämligen och vi har nu konstaterat att det är så han reagerar när han är febrig. Vanligtvis somnar Tyler klockan 19 men igår vaknade han ofta så han fick ligga ute i soffan tills det värsta hade gått över. (Med oss som vaktade). I natt vaknade han vid två tillfällen och var uppe i cirka en timme båda gångerna. Jag tog passet mellan två och tre. Emellanåt är Tyler väldigt pigg och glad men från ingenstans har han jätte ont och vi vet inte vart. Jag känner mig så värdelös och hjälplös som inte kan hjälpa honom. Det är så sjukt svårt med små barn som inte kan prata ännu för det finns så många ställen de kan ha ont på. Vi har gett honom Alvedon men den hjälper inte. Han tål inte att få flytande medicin heller så vi måste ge honom suppar.

Vi kan inte vara de enda föräldrarna som stressläser barnens böcker från skolbiblioteket kvällen innan återlämning, eller glömmer skriva på alla papper som barnen tar med sig hem, eller missar föräldramöten! Stress är bara förnamnet på vad vi går igenom när vi är sjuka. Oftast är barnen inte sjuka samtidigt heller, en i taget är klassiskt. Sedan smittas Anton och jag in i det sista och försöker vårt bästa med att pussla ihop vardagen. Nästa vecka har jag massor inbokat i min jobbkalender och det stressar mig. Inte för att jag har mycket inbokat men för att det alltid finns en risk att jag behöver ställa in, boka om och avboka mina möten på grund av sjukdom här hemma. Just nästa vecka ”har jag inte tid” men det är väl klart att ”måste man så måste man” och barnen går alltid först. Just nu längtar jag efter att jobba imorgon för att komma ifrån sjukstugan. Anton får vara hemma med Tyler. På tisdag ska jag åka till Stockholm (om situationen är stabil här hemma). Det är ett möte på onsdag förmiddag på kontoret i Stockholm som jag helst inte ska missa. Trots att jag gärna vill åka härifrån just nu så kan jag inte åka med gott samvete om jag vet att det är eller kommer bli kaos så fort jag lämnar lägenheten.

Idag hade Anton och jag planerat att åka på dagsspa tillsammans. Vi skulle ha lämnat Tyler hos barnens farmor och farfar på förmiddagen där James och Chloéy befann sig för att sedan åka till Kosta. Vi visste redan igår att det inte skulle bli av när Tyler blev dålig och det känns så typiskt när vi äntligen har bokat in någonting för bara oss. Vi gör det alldeles för sällan och det beror väl dels på hur svårt det kan vara att ordna barnvakt till alla tre barnen. Mest svårt till Tyler för vi måste lämna honom till någon han träffar ofta och som han känner sig trygg med. Just nu är det nästan bara sin farmor och farfar och därför är det egentligen mest optimalt att Tyler får vara själv där medans de stora får vara hos någon annan. Det blir ett nytt försök en annan helg och då hoppas jag att alla håller sig friska!

 ❤

Tyler förra helgen när han var frisk!

20220917_115649 20220917_115632


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna