VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Borås djurpark / Slutet på semestern

Torsdag kväll och snart är semestern slut. Det gick både fort och sakta. Att ha semester när man är förälder är inte samma sak som att vara ledig utan barn. Anton brukar säga att det inte blir semester men det blir ju en ny form av semester tillsammans med barnen. Och det här med att vila samt ta det lugnt blir liksom inte av. Jag håller med honom lite att man är helt slut av att ha varit hemma för att det är så intensivt. Det har varit en hel del kaos men också fina stunder. Ibland mest kaos. Barnen har varit helt omöjliga att lägga på kvällarna och vi har trott att vi är helt ensamma om det men jag har hört andra prata om samma dilemma. De somnar inte försen klockan blir 22/23. Det känns helt absurt och fel för att de behöver mer sömn än oss men det går inte få dem att somna tidigare. De blir helt uppe i varv och Chloéy har SUPER svårt att komma till ro. James ligger åtminstone kvar i sin säng och försöker men Chloéy springer upp och ska väsnas, tjura, gnälla, banka och allt som hon inte får göra.. Våra få timmar på kvällarna vi kunde spendera själva har varit som bortblåsta och därför har vi nog också känt att vi inte har någon energi över. Vi har inte haft möjlighet att ha en ostörd, vuxen konversation innan klockan 23 på X antal veckor. Någon som känner igen sig?

Denna veckan tog vi oss till vårt sista bekostade äventyr till Borås och självklart var det den enda morgonen vi försov oss. Det var mitt fel för jag sa att jag skulle ställa alarm på mobilen och när alarmet gick stängde jag av det och råkade somna om. Väldigt dålig tajming men vi kom iväg och barnen verkade nöjda med dagen. Helt slut men nöjda! Tyler var väldigt exalterad när han såg några av djuren. Det var trots allt hans första besök på en djurpark när han är såhär ”stor”. Hans favorit var ett par apor som hade långa svansar och var ganska små, jag minns inte vad de hette. Tyler stampade på stället och gjorde ljud ifrån sig för att han var så taggad haha. Förutom Borås djurpark har vi gjort små utflykter men mestadels hållit oss hemma. Vi var ju iväg i Skruv för några helger sedan och sov över i två nätter, innan dess var vi på Liseberg och sov i Göteborg en natt. Vi planerar att hinna med Astrid Lindgrens Värld en helg i aug/sep när skolorna har satt igång. Det kan vara kul att spara någon utflykt till senare tycker jag och det är inte lika dyrt att åka under lågsäsongen :)

I morgon ska Anton och barnen fiska kräftor. Jag är inte alls bekant med att fiska kräftor men Anton och hans familj har gjort det i många år. Det blir James och Chloéys första gång. Jag och Tyler stannar hemma och tar det lugnt. Det kommer en kompis till mig och hennes son på fika på eftermiddagen men annars blir det en lugn kväll. Trots att jag bara haft semester i 2 veckor känns det okej att börja jobba igen. Jag ser bara inte fram emot det fullspäckade schemat jag har från och med måndag. Så blir det när alla kommer tillbaka på en och samma dag. Jag får bita i det sura äpplet och bara göra det. Hoppas ni haft en bra semester också, vi hörs snart ❤

DSC01979 DSC01978 DSC01975 DSC02008 DSC02000 DSC02017 DSC02019 DSC02040 DSC02014 DSC02047 DSC02048 DSC02037


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna