VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En heldag på Liseberg!

I helgen tog vi oss till efterlängtade Liseberg! Det var flera år sedan Anton och jag var där senast och barnen hade aldrig varit där. Vi planerade att åka dit första gången för 2 år sedan men det gick inte på grund av allt stök med corona. I lördags var det perfekt väder och massor av människor i parken. Vi var där hela långa dagen och fram till tio på kvällen. James och Chloéy hade så roligt och de var helnöjda. Även Anton och jag hann åka lite större attraktioner som gav oss pirr i magen. Herregud vad nervös jag var innan jag satte mig i första åket. Jag hade inte förberett mig mentalt för min fokus låg på barnen och helt plötsligt skulle jag själv åka den nya åkturen. Jag befann mig i ett tillstånd som gjorde att jag inte kunde skrika, bara svälja skräcken i första backen ner. Men oj så roligt det var! Trots väldigt mycket folk så hann vi med massor.

James var väldigt skeptisk till besöket på Liseberg. Han är inte mycket för att åka fort eller att åka någonting alls egentligen. Jag sa till honom att han inte behöver åka det han inte vill och han fick bestämma allting själv. Någon gång fick vi peppa honom och ge honom extra beröm efteråt. Han kände sig så stolt och stor efter han hade åkt och hans mindre bra inställning förvandlades till något väldigt roligt och positivt. Lilla James. Även Tyler fick sig en tur på hästarna som vi hittade framåt eftermiddagen. Se bild nedan. Han var så glad när han satt där och han åkte flera gånger. Chloéy är en våghalsig tjej som inte blir rädd för ingenting. Hon ville absolut åka lite större åkturer. Hon sa inte nej till någonting. Tvärtom fick vi säga nej till henne haha. Det första hon åkte var Flumeride. Ni som varit där nu efter pandemin vet om att det finns en ”virtuell kö” via appen i telefonen. Det innebär att man kan bestämma en tid och antal personer som ska åka. Sedan får man ställa sig i en separat kö och i princip gå före de som står i den vanliga kön. Det var smidigt att använda appen eftersom det var långa köer på de allra populäraste åken. I vilket fall som helst hade Matilda, Anton syster bokat in en tid direkt när vi kom in på Flumeride. Så Matilda, Chloéy, Anton, Antons pappa samt Simon (Antons bror) gick för att åka. Jag, Tyler, James samt svärmor Lotta gick till barndelen så länge. När de andra var färdiga med sitt åk var de alldeles dyngsura. Alla fem hade suttit i samma båt och Chloéy hade suttit längst fram och fått mer än en hink vatten över sig. Hon fick byta om det första hon gjorde men hon verkade vara okej efter allt. Hon åkte det mesta som hon fick åka efter det!

Vi sov på hotell allihopa och åt hotellfrukost morgonen efter. På vårt hotell fanns även Lollo och Bernie. Det fanns ett lekrum för alla barn som vi gick till. Där hälsade även Lollo och Bernie på lite senare. En hoppborg stod uppblåst i ett rum, väldigt oväntat men mycket uppskattat hos barnen! När vi kom hem igår eftermiddag var vi helt slut allihopa. I natt har vi alla sovit väldigt hårt och gott. Nu kommer vi ta det lugnt ett tag innan vi åker till Skruv nästa vecka med Anton familj. Då har vi hyrt en stuga, samma som vi gjorde förra året. Denna gången kommer vi bo över 2 nätter. Dock är det en helt annan sak och upplevelse att befinna sig i en stuga vid en sjö än att gå på Liseberg en hel dag. Plus att det inte kostar i närheten så mycket pengar haha. För shit vad dyrt det är att vara iväg en natt och gå på Liseberg med 3 barn! Men det var det värt!

Håll utkik på vår youtube-kanal denna veckan för en vlogg!
MAMMAOCHPAPPAVLOGG

Ha en fin måndag allihopa, kram!

DSC01753 20220702_192324 DSC01761 DSC01768 DSC01758 DSC01795DSC01792DSC01803DSC01799DSC01817DSC01813


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna