VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Arga tanten

Vi har bott i vår lägenhet i två år nu i höst. Det är andra sommaren vi spenderar med våra två uteplatser på bottenplan och gräsytor utanför. Vi var så nöjda med lägenheten under det första halvåret. Jag är fortfarande väldigt nöjd med planlösningen som gör det möjligt för alla fem att kunna gå undan och stänga om sig på ett annat sätt. När man sitter i ena änden av lägenheten hör man inte minsta lilla viskning på andra sidan. Det har blivit något mer privat. Dock har vi kämpat med andra saker som inte bara påverkar oss själva utan även våra grannar…

Som sagt var det väldigt lugnt i ett halvår efter vi flyttade in. Vi lärde känna många grannar under det första året, särskilt de grannarna som är föräldrar till barnen som leker med våra barn. Men så började det komma in klagomål. Det första jag minns var ett telefonsamtal från hyresföreningen. Grannarna ovanför hade stört sig på att våra barn sprang omkring inomhus (detta var på vinterhalvåret). De tyckte vi skulle vara ute mer och sluta springa omkring. Det var inte helt enkelt att göra något åt saken. Jag var föräldraledig och tog mig knappt ut för att det var en omställning när Tyler hade kommit i mars 2021. Men grannarna tog ingen hänsyn såklart. Vi gjorde inte mycket åt saken heller för den delen. Vi följde riktlinjerna som sa att det skulle vara tyst efter kl.21. Mer än så kunde de inte kräva. Grannarna som klagade den gången flyttade därifrån, av andra skäl skulle jag tro. Men så kom ett nytt par som flyttade in rakt ovanför. Nya grannar som stör sig på allt som sker hemma hos oss. Första gången vi fick klagomål från dem, kom den gravida kvinnan ner till mig när jag var hemma med Tyler och de andra två var i förskolan och skolan. Hon ville komma in och prata lite. Vi satte oss ner i köket och hon frågade massor och undrade varför det var höga ljudnivåer hemma hos oss. Det slutade med att jag sa att vi skulle försöka sänka nivåerna något för det var mycket skrik, det visste både Anton och jag. Under den tiden skrek nämligen Chloéy väldigt mycket när hon var arg och det var väldigt svårt att göra något åt saken just i stunden.

Nästa gång vi fick besök av den gravida kvinnan var en kväll. Chloéy hade haft ett utbrott som så många andra kvällar och hon hade bankat i dörrar för att uttrycka sin ilska. Grannen kom ner, denna gången med en bestämd ton och sa till Anton som stod vid ytterdörren att vi skulle lugna ner oss och ”chilla lite”. Efter det slutade Chloéy banka lika mycket under en lång period för hon hörde vad grannen hade sagt och Chloéy är tillräckligt stor att förstå vem som var den skyldiga. Grannarna lugnade sig och vi har inte fått fler klagomål från dem personligen fler gånger. Men så häromdagen fick jag ett mejl från hyresföreningen. Ett mejl där det listades upp flera saker som grannarna har klagat på. Om det fortsätter ska dem göra en utredning och jag är SÅ nyfiken på att få se hur den utredningen ser ut. För det finns så mycket vi kan ge en förklaring på och motargument för. De har inte ens frågat om vår version, vi har bara blivit anklagade rakt av. Både Anton och jag vet till 90% vem eller vilka som ligger bakom klagomålen. Grannarna ovanför kommer väldigt bra överens med en arg tant som bor tvärs över oss från vår baksida. Tanten är riktigt irriterad på oss och är ofta ute för att skälla ut våra barn, även grannbarnen som leker på de allmänna gräsytorna. Hon är allt utom trevlig och hon spanar på oss varenda förbannade dag. Det är nästan psykiskt påfrestande nu för jag känner mig konstant iakttagen. Minsta lilla som sker skvallrar hon till grannarna ovanför.

Hon har sett oss vara arga på barnen flertalet gånger och det har hänt många gånger att Chloéy har fått gå ut från lägenheten på grund av att hon har bankat och skrikit så mycket, detta har tanten registrerat och skvallrat att vi låser ute våra barn.. Det ser alltid mycket värre ut än vad det är och just när vi är uppe i en konflikt är det jobbigt att inte bara tänka på det som händer utan att känna de där ögonen i nacken. Det är väl inte bara vi som blir arga på våra barn?! Men det verkar bara vara vi i området som har ett barn med stora utbrott och svårigheter att hantera detta. Det som ingen granne vet är hur mycket energi och tid det tar för oss hemma att handskas med utbrotten och ljudnivåerna. Vi kämpar dagligen och jag gråter över ångesten som sköljer över mig när det är som allra värst. När ingenting vi försöker hjälper och det bara blir värre och värre och värre. Jag blir ännu mer förbannad på tanten som dömer oss för hon vet inte någonting. Jag har inte lust eller ork att gå och skälla på henne som hon skäller på våra barn när vi inte ser. Det finns inget jag skulle kunna säga som fick henna att ändra sitt bemötande. Så fort jag öppnar dörren mot baksidan och tanten har öppet ut mot samma sida stirrar hon mig argt i ögonen samtidigt som hon sliter tag i sin dörr och smäller igen den.

Klagomålen i mejlet handlade återigen om höga ljudnivåer. Det handlade även om att vi flyttade möbler i vår lägenhet vilket inte alls stämmer? Det stod att det låter som att vi möblerar om varje kväll. Det enda som jag vet låter är Chloéy och när hon smäller eller bankar i dörrarna/väggarna men att vi skulle möblera om varje kväll är taget från ingenstans. Vi fick klagomål om att barnens cyklar står fel. Vi fick klagomål om att vi spelar basket i James nya fina basketkorg han fick i 6 års present av sin farmor och farfar. Det bara fortsätter såhär och jag blir trött av allt gnäll. Jag är trött på att må dåligt när det finns personer som inte tycker om mig. Jag har alltid en strävan om att alla ska göra det. Men det är ju helt omöjligt. På riktigt så är det ju det. Alla i hela världen kan inte tycka om mig så jag har för höga krav på mig själv som vanligt. Nu är det slut på det. Arga tanten får hata mig bäst hon vill. Grannarna ovanför får flytta om de inte orkar ha oss nedanför längre. Och alla andra som inte klarar av mig och min familj kan dra åt skogen för nu orkar jag inte mer!

 20220608_18413420220608_18413620220608_184145


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna