VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

”Hur mycket pengar har ni?”

Vilken helg vi har fått! Tropisk värme och mer än bara svensk sommar. Det har såklart varit efterlängtat men vi har varit ordentligt påverkade av den plötsliga väderväxlingen. Vi har varit helt matta och slöa mestadels av dagarna samtidigt som vi försökt hitta på lite. Jag ångrade mig väldigt snabbt när jag och alla tre barnen tog en promenad i lördags till en lekpark. Vi var helt förstörda efteråt och genomsvettiga. Därefter bestämde jag mig för att göra minsta möjliga ansträngning till aktiviteter under de varmaste timmarna. Det tog för mycket energi att vara igång. Sedan dess har vi varvat ner och lekt mycket med vatten på hemmaplan.

Anton är snart hemma från sin London-resa. Han har kommit fram till Sverige efter mycket om och men. Dock har det kostat skjortan och han är fortfarande inte hemma. Vi saknar honom massor. Det har varit kaos med köer på flygplatserna, tågen är sena och bussarna går inte. Tunnelbanan i London gick inte heller som den ska. Det är ett under att han ens kommer hem inatt. Jag hoppas konserten var värt allt besvär men det tror jag. Chloéy har varit på ett läger idag. Hon ska vara där hela veckan på dagtid. Igår kväll var hon inte alls sugen att åka dit men det tog en helomvändning idag. Jag körde henne på morgonen och vi gick runt och tittade samt pratade med flera kolloledare. När jag frågade om det kändes okej att jag åkte gav hon mig klartecken. Jag hade lovat henne att hon inte behövde stanna om det inte kändes bra. Viktigt att hålla sina ord. Efter hon kom hem sent på eftermiddagen hade hon skaffat sig två nya kompisar. Hon ville absolut träffa dem igen. Lyckat försök på första dagen tycker jag ändå. Vi visste inte vad hon eller vi kunde förvänta oss. Det värsta är att hon var så trött när hon kom hem att hon inte kunde styra sitt humör alls. Vi hoppas på en bättre kväll imorgon!

Nu när det är sommar och varmt så saknar jag att sitta utomhus och äta frukost, lunch och middag. Vi letade febrilt efter nya utemöbler (begagnade) för många veckor sedan men vi har haft otur. Antingen har det varit någon före oss eller har det varit för dyrt. Och just nu känns allt för dyrt… Det är konstigt att man kan känna att man har råd ena veckan för att nästa vecka känna att vi inte alls har råd. Prioriteringarna förändras konstant och så länge Anton är föräldraledig kommer det dröja något mer innan ekonomin känns bra igen. Jag håller på att intala mig varje dag att vi inte behöver utemöbler. Att det finns viktigare saker att köpa. Jag fick en ordentlig tankeställare häromdagen när en grannpojke tittade in genom det öppna köksfönstret och frågade ”Hur mycket pengar har ni?”. Jag blev ställd och svarade tillbaka ”Vad sa du?”. Han upprepade samma mening och jag frågade ”Vad menar du?”. Han upprepade meningen en sista gång och la till: ”James och Chloéy har så många leksaker och det kostar jätte mycket pengar. Hur kan ni ha råd med allt det?”. Pojken är i samma ålder som Chloéy och går i hennes parallel-klass. Jag svarade tillbaka att ”så mycket pengar har vi inte” men efter jag hade sagt det fick det mig att få dåligt samvete. Det är verkligen olika hur alla har det. Sånt som vi tar förgivet tycker andra är hur bra som helst. Jag förstår det verkligen men jag är blind av mina egna materiella saker och fokuserar på allt som vi inte har. Såsom utemöbler. Vad otacksam jag är. Visst har barnen många leksaker fastän vi inte gör några spontana inköp inom den kategorin. Det blir nästan bara nya saker när de fyller år och vid jul. Jag bestämde mig efter detta att inte fokusera lika mycket på inköp jag gärna vill göra nu. Inköp jag inte har råd med men som ligger högt upp på listan. Att ha mat och tak över huvudet är något jag känner stor tacksamhet för!

Godnatt 💕

20220624_120639 20220624_120626 20220625_154744 20220625_154759 20220625_154830 20220625_155806 20220625_164037 20220625_164251 DSC01686 DSC01687 DSC01724


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna