VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Visingsö…

I morse blev jag hämtad av en kollega med bil som tog oss till Gränna. Vi var framme vid halv tio på morgonen och sedan inväntade vi färjan som skulle ta oss över till Visingsö. Ett ställe jag aldrig varit på tidigare men som jag nu kan säga att jag har besökt. Vi ska stanna över natten på konferens och just nu infinner jag mig på mitt rum för en paus innan middagen ikväll. Ni som känner mig allra bäst vet att jag klarar av att vara social till en viss nivå och under ett visst antal timmar så för mig blir det särskilt intensivt och jobbigt stundvis att hänga med människor jag aldrig träffat förut. Jag säger att det är kollegor för att vi jobbar på samma företag men vi jobbar inte med varandra. Som jag skrev kort i mitt förra inlägg är det ett fåtal HR som är med varav en blev sjuk. Resterande är mer vana vid att jobba tillsammans.

Det bästa med denna dagen har dels varit att ta mig hit och se denna fina ön, åtminstone delar av den när vi åkte ”remmalag”. Sedan var höjdpunkten en föreläsning som inte enbart riktade sig mot Peab och arbetslivet. Föreläsaren var en livscoach som pratade om hur man kan fokusera på det som är positivt och inte stirra sig blind på det som är negativt. Det är bra att få chans att tänka till när någon annan ger en ledord och sedan är det bara att omformulera det till sin egen vardag. Jag tänkte mycket på min familjevardag förutom arbetslivet.

Klockan 19.30 ska vi äta middag allihopa, sedan ska jag förhoppningsvis sova gott i sängen på rummet. Jag har svårt för att sova själv och det blir alltid en utmaning när jag är bortrest såhär men jag tycker ändå det är skönt att få vara ensam. Jag har knappt hört från gänget där hemma och jag har en känsla av att det fungerar bra. Det är trots allt inte första gången jag är borta och som Anton är hemma själv med barnen. Han brukar säga att det är lugnare hemma när jag inte är där. Får se om det stämmer även denna gången.

Tänk att det är skolavslutning för barnen nästa vecka! Varje år går sommaren förbi som en vind och plötsligt är det höst och mörkt. Sommaren är ofta förknippad med att det ska hända saker varje dag när man är ledig och det blir en ständig stress. Anton och jag brukar inte planera varje dag i minsta detalj. Det passar inte oss för vi tycker om att vara spontana och flexibla i största mån. Sedan finns det såklart aktiviteter man behöver boka inträde till eller biljetter. Vi ska bland annat till Liseberg med Antons familj. Det har vi sett fram emot länge för planerna inför detta började när corona precis hade kommit. Vi har liksom behövt flytta fram denna aktivitet länge och äntligen kommer det ske i sommar! Vi hoppas barnen tycker om det lika mycket som vi gjorde när vi var små. James är något tveksam till åkattraktioner men vi har sagt att han får spela på godishjulen om han inte tycker det blir kul. Det finns något för alla.

Jag ska strax piffa till mig lite inför kvällen, hoppas ni får en fin kväll ni också. Ha det bra, kram! 

20220531_103608 20220531_103721 20220531_110011 20220531_110258 20220531_110428 20220531_112713 20220531_135908


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna