VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Idag gick han flera steg!

God kväll fina läsare. Jag har precis satt mig i soffan efter att ha tagit lite disk. De stora barnen och jag satt och kollade på ett bakprogram på Netflix tills båda ville gå och lägga sig. Anton är på bio och kommer hem sent ikväll. Jag har saknat att blogga varje vecka sedan jag började jobba. Det är något som sitter och nöter i bakhuvudet när jag inte hinner göra det. Jag har ju så få timmar över efter en dag på jobbet och all fokus går till rutiner och barnen. Sedan lägger jag mig mycket tidigare än vad jag gjorde förut och därför känns det som att dygnets antal timmar inte alls räcker till längre.

Tyler har blivit så stor. Vi firade hans ett-års dag samt namngivning för två helger sedan. Inte ens det har jag berättat om… men det blev lyckat och vi var väldigt nöjda och trötta efter den dagen. Vi hade många gäster att ta hand om och vi bjöd på smörgåstårta samt en efterrätt som bestod av choklasmousse, brownie, dulce de leche, vispad grädde samt färska hallon. Vi fick en liten kris angående smörgåstårtorna för att de vi själva hade slitit med inte räckte till alla 45 gästerna men min fina svärmor åkte och köpte några stycken till mitt under maten. Det räddade hela festen skulle jag säga! Men de flesta gästerna märkte inte ens av det haha. Efterrätten gick inte att räkna fel på för varje person fick varsitt glas fyllt med ingredienserna jag nämnde ovan. Efter kalaset och namngivningen fick vi hjälp med att ställa i ordning alltsammans och det gick hur smidigt som helst med hjälp av några gäster som var kvar. Vi firade i en bygdegård ute i Tävelsås och vi behövde städa upp samma dag eftersom det fanns andra inbokade aktiviteter dagarna efter. Vi tycker att det var smidigt och enkelt att vara i en stor byggnad med tillhörande kök och gott om plats för alla barn som vuxna. Det fanns inget att klaga på.

Idag gick Tyler flera steg helt självmant för första gången! Jag satt vid vårt matbord tillsammans med min bror och mormor. När jag tittar mot Tyler som var någon meter ifrån mig på golvet så ser jag att han står upp och jag hinner inte riktigt koppla i huvudet att han inte håller i sig i någonting. Och så gick han de där stegen på eget initiativ rakt mot mig. Hur fantastiskt är det inte!!! Ett par timmar innan det hände övade jag och Anton med Tyler och försökte få honom att gå från Anton till mig och tvärtom. Då gick han också flera steg men vi peppade honom rejält för att det skulle gå. Det är en annan sak när dem själva går de där stegen utan att någon hejar på. Nu är det inte långt kvar tills du hellre går och står än kryper. Vår underbara Tyler. Han har alldeles nyligen lärt sig att klättra upp i soffan också. Inte lika kul eftersom det blir en fallrisk. Vi försöker därför öva honom i hur han ska gå ner från soffan. Ibland gör han rätt och vänder sig med magen ner mot soffkuddarna och hasar sig ner med fötterna först. Ibland tar han dock den snabba vägen och sitter upp samtidigt som han sakta glider ner med rumpan och riskerar att ramla rakt på ansiktet. Ännu har det inte skett att han dunsar i golvet och vi hoppas han lyckas undkomma det.

Nästa vecka är det påsklov för barnen och Anton kommer vara hemma med alla tre eftersom han är föräldraledig med Tyler. Det ska bli skönt med långhelg för min del också i slutet på veckan för jag är ofta helt slut efter jobbet. Vissa dagar kan jag inte släppa mitt arbete och det har tagit över. Jag vet inte varför jag själv tror att jag är bra på att hantera stress när jag alltid lyckas bli för stressad i det mesta jag tar mig an. Det betyder inte att jag presterar dåligt egentligen. Men jag har svårt att slappna av och det drabbar ju mitt egna privatliv. Jag tror att det också kan bero på mitt kontrollbehov som jag inte kan styra. Jag menar det finns en gräns för hur mycket jag kan påverka och göra, sedan är det upp till andra och omvärlden att göra sitt också. Jag längtar tills jag kan slappna av mer och känna mig bekväm i det jag gör. Man kan inte stressa fram kunskap och erfarenhet. Det tar tid. Alla säger det. Ge det tid ska du se att det löser sig. Japp, jag vet. Men under tiden som man ger det tid måste det finnas någon slags standard för hur man ska må och känna. Där är jag något tveksam.

Ne nu får jag önska er en fortsatt mysig lördagskväll så hoppas jag att jag kan skriva snart igen! ❤

Såhär nöjd var Tyler på sin födelsedag när Anton gav honom en hel glass för sig själv haha!!

DSC01133

Tyler fick ett lektält från mig och Anton i present ❤

DSC01116

LITE BILDER FRÅN NAMNGIVNINGEN:

DSC01264 DSC01161 DSC01242 DSC01254

DSC01192 DSC01188 DSC01183 DSC01268


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna