VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur går det egentligen med mitt arbetssökande?

Ja hur går det för mig egentligen? Många undrar och många frågar. Även jag ställer frågan till mig själv ibland för att jag på riktigt undrar om det är något fel på mig. För hur svårt kan det vara att få ett jobb?

Såhär ligger det till. Jag har sökt jobb sedan jag blev av med mitt drömjobb i april 2020. Det var bara ett par månader kvar till examen och jag hade inte några tankar på att jag skulle bli uppsagd. Men när chefen kom in på rummet och förklarade att ”du förstår väl att vi inte kan behålla dig i och med pandemin och så..”. På en fredag. Bara sådär. Det var inte jätte oväntat men det kändes såklart riktigt tråkigt. Jag tog min efterlängtade examen och blev personalvetare. Men kände jag mig som en sådan? Nej. För att kunna leva upp till titeln måste man jobba sig till den. Jag jobbade som HR partner i 9 månader ungefär bredvid studierna. Jättebra merit och så vidare men allt ifrån tillräckligt.

Vi ser helst att du har minst 5 års erfarenhet inom HR området” står det i 90% av annonserna som är riktade mot HR. Ni förstår att redan där är det ganska kört. Trots allt söker jag in till de tjänsterna också. För jag söker allt som går att söka. Ändå håller det inte hela vägen. Jag har varit nära flera gånger men är det inte på grund av min brist på erfarenhet så är det anledningar som fortfarande har med pandemin att göra, anledningar som gör att industrier har brist på material och inte kan rekrytera eller att det är andra kandidater som passar bättre in än mig. Jag har till och med blivit nekad en tjänst på grund av att jag är för kompetent. Det är verkligen skrattretande hur svårt det är att söka jobb som innefattar administrativa tjänster just nu. Till vissa tjänster lever jag inte ens upp till kraven om att ha arbetat tillräckligt mycket. De tar liksom inte hänsyn till att jag nyligen studerat i 3 års tid, att jag har fött och varit ledig med 3 barn eller andra totalt normala anledningar som alla går igenom i livet.

Jag har inte varit inskriven på arbetsförmedlingen under hela denna perioden. Jag har gjort andra saker också för att sysselsätta mig. Studerat fristående kurser, jobbat som fastighetsskötare (första sommaren efter examen), varit gravid, fött barn och gått på föräldraledighet. Jag har nog inte gjort någonting på 100%, alltså enbart en enda sak. Jag har alltid gjort minst av de nyss nämna sakerna i kombination med varandra. När Tyler föddes till exempel, då studerade jag fortfarande två kurser. När jag har varit föräldraledig med Tyler har jag hela tiden sökt jobb, för det mesta väldigt aktivt. Nu är jag främst arbetssökande men är självklart hemma med Tyler också vilket är svårt vissa veckor när min fokus ligger på att få ett jobb. Arbetsförmedlingen tror inte det är något fel på mig fick jag bekräftat tidigare i veckan. De tror på mitt CV, mina meriter och min utbildning men vill att jag ska ha lite is i magen ett tag till. Jag vet dock inte hur länge till jag klarar av att ha is i magen. Det sista jag vill är att bli desperat. Och jag har ingen plan B längre. Det har gått för lång tid för det.

Vet ni vad en av de värsta sakerna är med att jag inte kunnat få ett jobb än? Det är att jag stjäl tid från Anton och hans önskan samt vilja att få vara föräldraledig med lilla Tyler. Anton vill så gärna vara ledig med honom och få släppa taget om jobbet. Han behöver det. Och jag behöver jobba. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det räckte för mig att vara hemma i 6 månader. Efter det har det gått lite utför så att säga. Jag njuter inte lika mycket och jag tar inte tillvara på dagarna lika mycket. Jag är minder tålmodig med James och Chloéy och känner att jag är totalt fast i en vardag som fortsätter rulla på i samma takt och i repris om och om igen. När jag vaknar på mornarna längtar jag tills jag ska gå och lägga mig på kvällen igen. Jag säger till mig själv att jag ska vara en bättre människa nästa dag istället. Att jag ska få tummen ur och leka mer med barnen eller gå ut med dem. Nästa dag är jag ändå lika orkeslös och tråkig som alla andra dagar. Det hjälper inte att jag har fått sova hela natten istället för halva. Samma låga energi oavsett. Men någonstans däremellan har jag mina toppar och känner mig hög på energi. Dem håller inte särskilt länge men det får mig att ta nya tag och fortsätta göra mitt bästa. Åtminstone det jag tror är bäst för mina barn. För ibland blir jag så förvirrad att jag inte vet vilken mamma jag är eller vilken mamma jag vill vara. Ibland blir jag alldeles för påverkad av hur man ”får vara” och ”inte får vara” som förälder. Det är omöjligt att göra 100% rätt. Jag försöker verkligen vara pedagogisk. Men i vissa situationer blir det så överdrivet att jag själv måste stanna och tänka efter vad jag faktiskt håller på med. Ibland är det enda rätta att bara göra istället för att reflektera kring allt som görs och sägs.

Nu hamnar jag på ett helt annat spår om föräldraskapet. Det var inte riktigt det jag skulle skriva om ikväll men fingrarna bara dansar på tangentbordet och slutar inte skriva så jag låter dem fortsätta välla ut mina tankar som måste få komma ut. Som ni förstår har jag inte ett jobb ännu. Ärligt talat vet jag inte om jag hade blivit en lyckligare människa för att jag jobbar. Jobba ska man göra så länge ändå.. Jag hoppas dock att jag hittar rätt en dag. Antar att jag har för dåligt tålamod med att vänta på den dagen. Det kan ju vara om 10 år liksom. Något ska jag i alla fall hitta på under tiden och det återstår att se vad det blir. Det finns många vägar att gå och alla vägar leder någonstans, det är en sak som är säker.

Hoppas ni får en fin helg allihopa. Ta det lugnt i blåsten så hörs vi snart, kram! ❤

Bild 1 – Tyler i badet ikväll

Bild 2 – Tyler i bärsjalen häromdagen, något skeptisk men jag var tvungen att testa för att han snart vuxit ur den

Bild 3 – barnens farmor på besök i torsdags

Bild 4 – barnens farmor på besök i torsdags, farmor busar och sätter Tyler i leksakslådan

 20220128_18451120220127_172007 20220127_145344 20220127_145359


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna