VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Magsjuk liten Tyler…

Det har gått exakt en vecka sedan James blev sjuk förra fredagen. Han hade jätte ont i huvudet och kräktes på kvällen två gånger. På söndagen var han bra igen men då insjuknade Chloéy. Inte med kräkningar. Utan trötthet, öm i kroppen och lederna. När hon blev bättre fick Tyler magsjuka. Han var väldigt dålig och har varit till och från men inte så dålig att vi har behövt åka in med honom, tack och lov för det! Anton och jag klarade oss tyvärr inte heller. Vi är båda förkylda med olika symtom och det är nog ingen tvekan om att vi har corona liksom många andra i landet och världen nu. Vi har faktiskt inte testat oss och egentligen behöver vi inte göra det. Vi måste oavsett stanna hemma tills vi är friska och vi kan alla regler som gäller. Att få ett kvitto på att det verkligen är corona behöver jag inte, det känms som en helt vanlig förkylning men det hade kanske varit annorlunda om jag var äldre eller hade bakomliggande sjukdomar.

Vi har varit hemma hela veckan och det har varit svårt till och från som jag vet att det är för många av er andra där ute. Det är svårt och intensivt att vara hemma med sina sjuka barn. Ännu värre när man är sjuk själv. Anton och jag brukar aldrig vara sjuka samtidigt men denna gången hade vi otur. Vi har ändå försökt dela upp ansvaret och vilat i omgångar. Men när det handlar om magsjuka är Anton inte den bästa lagkamraten haha. Han har fobi mot kräksjukan och blir extremt bitter varje gång den hälsar på oss. Han tar avstånd från oss allihopa och delar inte ut några kramar eller så. Han tvättar händerna stup i kvarten och gör det som enbart måste göras. Det är verkligen en kontrast till hur jag själv gör. Oavsett om jag hatar kräksjukan eller inte så måste man ju ta hand om dem som är sjuka. När Tyler kräktes var det verkligen en utmaning kan jag säga. Jag har inte varit med om att ett barn under 1 år har kräkts på det viset och det var inte lätt att sikta i någon hink precis. Jag fick springa till vårt badkar och hålla honom över det. Han var såklart väldigt ledsen och hade ont men vi satt på toaletten bredvid badkaret han och jag. Tyler klängde på mig som en apa hela den dagen. Och jag tyckte så himla synd om honom. Jag sa inte ett ord när han kräktes över hela mig när jag hade fått i honom gröt och lite andra saker ett par timmar innan det. Det var bara att stiga in i duschen och få bort alltihop.

Jag antar att det är denna sidan av föräldraskapet man inte tänker på när man väljer att skaffa barn haha. Och det är en av dem absolut jobbigaste sidorna. Men det som är positivt är att det går över. Fastän det inte känns så. En hel dag med sjuka barn kan kännas som en evighet. Klockan gå i slowmotion och det enda man vill är att tiden ska gå fort för att det förhoppningsvis ska bli bättre dagen efter. Sen, när man minst anar det blir alla friska igen och man glömmer nästan hur jobbigt det var. För mig är det som en befrielse att bli frisk igen. Livet ser plötsligt ljust ut och man andas in den friska luften utomhus med stor njutning. Det känns ändå som att vi kommer bli friska i helgen så vi siktar på det. Tills dess kommer det bli oändligt mycket skärmtid för oss alla och en hel del glass och godis för att vi ska orka ta oss igenom resten av tiden hemma.

Häromdagen skickade vi Antons mamma att handla till oss. Idag blev det Antons syster som så snällt stack iväg och kom hem med mer än vad vi bett om. Vad hade vi gjort utan er i tider som dessa?! Med det önskar jag er alla en bra helg och om ni är sjuka som oss får ni krya på er och försöka hålla ut i kaoset. KRAM på er! ❤

20220121_143102 20220121_194601 20220120_104024

20220121_092044


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna