VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En tripp till Stockholm

Glad lucia på er allihopa! Hur har ni det såhär någon vecka innan jul? De flesta stressar in julen men en del lyckas infinna sig i lugnet och det mysiga som julen innebär. Jag är nog en stor mix av allting. Ena dagen njuter jag med fötterna på soffbordet och ett glas julmust i handen. Nästa dag går min hjärna på helvarv och jag funderar på julklappar, julpynt, bakning, dekorationer och massa annat. För oss vuxna går det otroligt fort från första advent fram till julafton men för barnen går det väldigt sakta. De räknar varje dag och tycker det är super långt kvar. Jag tänker istället att jag skulle behöva en vecka till att förbereda mig haha.

I helgen har vi varit på den efterlängtade resan till Stockholm hos min familj! Det har dröjt alltför länge för oss att ta oss dit men vi kom dit tillslut. Bättre sent än aldrig. Vi träffade nästan alla vi skulle. Pappa var sjuk så vi kunde inte åka hem dit denna gången vilket var jätte synd. Mina äldre syskon samt mamma kommer faktiskt till oss på nyår igen så dem kommer vi träffa ännu en gång innan året är slut. Därför var det extra synd att pappa blev förkyld just denna helgen. Vi gjorde ändå det bästa av dagarna och åkte till Skansen under lördagen. Där tittade vi lite på djuren och gick runt bland alla köpstånden. Snön var helt borta så det enda som var kvar på marken var vattenpölar och slask. Det blev geggigt värre för barnen. Innan vi kom iväg till Skansen hade James och kusinen Nicolás slängt sig i lerpölar så vi fick improvisera med ytterkläder för att de ens skulle kunna följa med.

Idag har Chloéy tomtekör på sin skola vilket hon har sett fram emot väldigt länge. Egentligen skulle alla föräldrar få titta i förra veckan men den ställdes in p.g.a. nya restriktioner en dag innan. Jag blev otroligt besviken och arg över att de ställde in så nära inpå. Yngre barn har svårare att ställa om på bara en dag och därför tycker inte jag att det var schyst att inte ge en förvarning om att det eventuellt inte skulle bli något. Chloéy var väldigt besviken hon också och när det sker förändringar med kort varsel i hennes liv blir hon ofta irriterad och arg. Vi lyckades lugna henne ganska bra och få henne att tänka på andra roliga saker som skulle hända. Men oavsett vad borde de fått ha sin kör som ändå skulle varit utomhus vilket är bra mycket säkrare med tanke på smittspridningen. Det är många andra skolor som har sina adventståg/luciatåg/körer för alla föräldrar trots restriktionerna. Jag tycker att alla skolor ska göra likadant för att alla barn ska få samma förutsättningar. Men det är bara min åsikt..

Denna veckan kommer jag och Anton fortsätta bocka av listan på julklappar som ska handlas in. Jag ska ordna något Nisse-bus till barnen som jag inte bestämt mig för ännu. Det går ju göra lite vad som helst. Dem är helt sålda på allting. Dock är Chloéy en riktig skeptiker. Hon ifrågasätter allting och jag tror detta är sista året som hon kommer tro på tomten. Hon är så smart och egentligen vill jag bara berätta för henne att tomten inte finns på riktigt för egentligen så förstår hon det. Men jag vill ändå spara det ett år till för James skull. Hon kommer lätt förstöra för honom annars haha. Nästa år kommer det dock inte gå längre, då kommer det inte finnas någon tandfe eller någonting. Jag tror inte att Chloéy trodde på något jag sa om tandfen när hon hade tappat sina första tänder haha. Hon var väldigt osäker och ville ha svar på allting. Hur hon kom in, hur vi inte kunde se henne. Hur vi ens kan veta att hon finns när ingen någonsin har sett henne osv osv osv. Det slutade med att jag inte hade några bra svar kvar längre och sen har vi inte prata om tandfen igen haha.

Ha en fortsatt bra dag och Lucia nu så hörs vi snart igen, kram!

 received_417115276763862 received_304542611507779 received_275898064560085 received_944925069769595


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna