VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mycket på en och samma gång..

När jag inte bloggar regelbundet beror det oftast på en av två saker. Antingen har jag inte lust eller så har jag helt enkelt inte tid. Egentligen vill jag publicera ett inlägg i veckan men efter att det har varit väldigt intensivt under många veckor har det varit svårt. Många dagar kliar det i fingrarna på mig för att jag har sån lust att skriva men inte får tillfälle eller möjlighet att göra det. Det slutar med att jag slocknar i sängen och inte orkar. Energin tar verkligen slut snabbt såhär på hösten och in på vintern. När man har bestämt sig för att vara effektiv och utföra ärenden eller sysslor ligger man som utslagen efteråt och vill helst ligga kvar resten av dagen.

Denna veckan har gått fort för mig. Inte på ett bra sätt egentligen. Jag har varit ytterst lite närvarande i min kropp denna veckan. Även när jag har försökt har mina tankar svävat iväg och det har känts som att mitt medvetande inte befunnit sig inom mig. Jätte jobbigt men också jätte konstigt. Jag har inte förmågan att fokusera ordentligt och tappar bort ord och meningar, även saker jag ska göra. Jag kan sitta på toaletten och kissa medans jag tänker en tanke om att jag exempelvis ska plocka upp en tröja från golvet som ligger i köket. Efter jag har spolat och tvättat händerna har jag glömt vad jag tänkte på och börjar istället med något annat. Så fortsätter det hela tiden och till sist blir det ju 100 saker samtidigt som måste slutföras. Jag avbryter mig själv hela tiden med att göra någonting annat. Det är väldigt svårt att bryta mönstret. Kroppen går och står men i mitt huvud är jag någon helt annanstans.

Mycket info från barnens skolor senaste tiden. Jul, advent, Lucia, Corona-restriktioner, studiedagar osv osv osv. Listan blir snabbt lång. Det blir inte enklare av att dem inte går på samma skola för tillfället för jag måste försöka anpassa alla barnens rutiner till varandras så att jag slipper göra allting tre gånger om. Som till exempel mellanmålet. När James och jag är hemma måndagar och fredagar behöver jag verkligen ordna mat på rutin för att James schema ska matcha Chloéys tills hon kommer hem. Samtidigt ska Tyler sov-schema anpassas och hans måltider försöker jag ordna samtidigt som vi andra äter men det är lättare sagt än gjort.

I förmiddags var svärmor barnvakt en stund medans jag kikade på black-friday fynd. Jag hittade knappt någonting som jag hade tänkt mig men det var värt att kolla ändå. Jag fick låna bilen hon körde hit med som jag hade ångest över att köra. Jag får nämligen lite panik över att växla för att jag är så satans rädd att göra bort mig i trafiken. Jag gjorde det med samma bil för ett tag sedan. Fick motorstopp vid helt fel tillfällen och kände mig så dum. Jag ringde Anton idag och hade honom i luren medans jag körde till första stället. Det gjorde mig genast lugn och utifall något skulle hända kunde jag ju skylla på hans instruktioner haha! Men allt gick toppen. Det kunde nog inte ha gått smidigare. Jag kom fram till alla butiker utan något motorstopp. Att man kan vara så nojig..

Ikväll kollade vi på Frost med James och Chloéy. Tyler somnar varje kväll vid sju-tiden och hinner inte vara med och gosa i soffan. Det är dock skönt att han sover på fasta tider, åtminstone på ett ungefär. Men han är super duktig med sovvanorna nu och det är jag tacksam för! Man blir snabbt bortskämd igen när en bebis plötsligt sover. Då glömmer man nästan bort de sömnlösa nätterna. Sanningen är ju att jag knappt sov någonting de första månaderna. Ammade varannan timme ungefär och Tyler sov verkligen inte alls mycket. Mycket mindre än vad både James och Chloéy gjorde när de var så små. När han blev 6 månader förbättrades nattsömnen och successivt har vi vant honom vid ett mönster. Något som vi har varit väldigt konsekventa med är att försöka vänja Tyler vid dag och natt. Vi har visat att det är natt genom att ha det nedsläckt även när vi går in till honom för att mata eller trösta. Vi pratar heller inte med honom om det inte är nödvändigt att sjunga en sång eller hyssja lite grann. På dagarna sover han i dagsljuset och nyligen gjorde jag vanan att söva honom i hans spjälsäng även på dagarna. Innan dess somnade han enbart i sin vagn på dagtid och sena kvällar men det blev osmidigt tillslut. Jag fortsatte ändå med det tills det inte gick längre och han var mogen nog att sova i sin stora säng. Nu trivs han allra bäst där! Men det kommer dagar när han behöver extra närhet för att somna in och då ger vi honom det. Framöver vet vi att det kommer nya faser när han säkerligen kommer vägra att sova i spjälsängen. Alla bebisar och barn gör det men på olika sätt.

Hoppas ni får en fin helg allihopa och en mysig advent. Massa kramar ❤❤❤

Tyler och jag hos hudläkaren i veckan! Han har märken som ser ut som födelsemärken på kroppen och har haft sen han var ett par veckor gammal. Dem blir fler och vi vet inte vad det är ännu. Fick inga svar hos läkaren, vi blev remitterade för andra gången… Om ni tittar noga ser ni ett av märkena på magen :)

 260384796_897843814453258_6612591627960143547_n 262095398_1767669526757820_9046589522221669502_n

PÅ SPRÅNG.. JAG ÄR ALLTID PÅ SPRÅNG NU FÖR TIDEN KÄNNS DET SOM. 

262065729_618514845941084_4027014028536733467_n

UTELEK

260979973_622781902480944_1053208676020569405_n 260752244_609775356968830_7944590009267984198_n

KILLEN SOM FÖRSÖKER KLÄTTRA PÅ ALLT ❤

260979976_5182411268453182_1577623793295869536_n


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna