VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sjuka i omgångar

Hej på er i höstmörkret! Hur har er start på november varit? Det är trots allt höstlovsvecka och jag antar att många av er är lediga. Vår start på november har inte varit särskilt mysig. Vi har fortsatt att vara sjuka. Inte alla på en och samma gång. Men det har liksom gått runt hos allihopa nu och vi är faktiskt inne på omgång två. Det började med att James blev hostig för några veckor sedan och allmänt seg i kroppen. Han var hemma en vecka. När han blev bättre började Chloéy hosta och ha sig en hel vecka. Samtidigt som Chloéy var sjuk blev Tyler hostig mitt i allt och därefter blev Anton rosslig denna veckan. Inatt var det Tylers tur igen tydligen, han hade svårt att sova och var varm samt febrig. James fick också feber men för två nätter sedan och därefter kom hans återkommande krupp-hosta. Det tar aldrig slut…. Någonstans mitt i allt detta kände jag mig hängig och var tjock i halsen osv. Men som ni säkert förstår har det inte funnits utrymme för mig att vila upp mig precis..

20211029_115744

Jag är minst sagt trött på att vara hemma nu. Man blir ju så begränsad när alla är sjuka kors och tvärs. Samtidigt har jag försökt göra saker med den eller de som har varit friska för att alla inte ska behöva ligga ner i soffan hela dagarna. Vi har bland annat passa på att vara utomhus under höstlovet. Hösten är så himla fin tycker jag. Och jag älskar att ta bilder med barnen som man kan rama in! Det har dock varit svårt att få till en bra bild eftersom Tyler är så liten och tittar på allt annat i skogen förutom in i kameran haha. Men jag ger mig inte. Vi har gjort några försök hittills och jag kommer prova ett par gånger till när jag får tillfälle.

Under veckodagarna är det oftast jag som tar Tyler på nätterna. Därför fick Anton ta Tyler i natt vilket var en utmärkt tajming i och med att han inte sov alls mycket. ”Där fick han” tänkte jag i början av skrikandet igår. Men när skrikandet inte slutade fick jag istället empati för hur extremt tufft det är att inte få sova mer än någon timme i sträck. Samtidigt tar jag som sagt de flesta nätterna och därför är det självklart att jag får sova mer på helgerna när Anton inte jobbar. Det är faktiskt svårt att bestämma något som båda är helt nöjda med. För brist på sömn kommer vi ha oavsett. Men gränsen går någonstans när den ena inte klarar av att bete sig mänskligt på grund av förlorad sömn, då måste vi planera om och se till att den personen snabbt får fler timmar. Det brukar vara jag som blir lite galen av för liten sömn. Jag vill typ skrika rakt ut på Anton för små saker och slå igen alla dörrar med all kraft. Jag medger att jag får ett och annat utbrott när det blir för mycket men jag smäller åtminstone inte i någon dörr här hemma. Det räcker att Chloéy och James gör det.

DSC00294

Jag har verkligen ansträngt mig för att James och Chloéy ska ha ett bra höstlov. För innan denna veckan har vi som sagt haft sjukstuga alldeles för länge och jag kände att det får vara nog. Så trots att Anton blev dålig i måndags har jag ordnat aktiviteter hela veckan fram tills James fick feber och nu Tyler. På något sätt räcker det inte hela vägen ändå för de blir rastlösa och otåliga. Men jag kan heller inte göra mer än att försöka och jag vet att dem har tyckt om flera av de sakerna vi har hittat på. Favoriten var när vi gick ut i skogen. Den absolut mest roande och givande samt enklaste grejen. Så är det med barn. Det krävs inte så mycket alltid och det behöver inte kosta pengar heller. Både James och Chloéy var helt utom sig när de fick gå ”all in” i skogen och bestämma helt vad vi skulle gå och vad vi skulle göra. Det var så fint att se. När det fungerar bra mellan dem är de väldigt fina med varandra och då sätter jag mamma-hjärtat i halsgropen.

252991762_256504613113522_20636737805154976_n

Förutom allt som hänt och alla sjukdomar har jag mitt arbetssökande gnagandes i bakhuvudet. Det strömmar fortfarande in nej efter nej efter nej i min inkorg på mailen. Efter en kort telefonintervju i veckan fick jag till svar att jag återigen hade för lite erfarenhet inom HR. Det är verkligen svårt att hitta ett första jobb i denna branschen för det är ingen som vågar satsa på nyutexaminerade. Jag tycker verkligen det är jätte synd. Man måste våga satsa på ny arbetskraft för att fånga upp nya duktiga arbetstagare med nya talanger och nya fakta som verkligen kan gynna organisationer. När jag sökte in till min utbildning som personalvetare läste jag noga igenom berättelser från före detta studenter och annan bra information. Jag läste bland annat till mig att det finns lika många jobb ute på arbetsmarknaden som det går ut studenter. Det är något som är väldigt viktigt att läsa sig till innan man hoppar på en utbildning och det kändes säkert av den anledningen. Däremot stod det ingenting om hur svårt det är att få sitt första jobb. Oavsett om det är Corona eller inte har jag förstått att det är svårt samt att det tar tid. Den största möjligheten och chansen till jobb är via praktik och det var något som jag redan hade vilket jag har skrivit om tidigare. Men där och då satte pandemin stopp för min framtid på det företaget. Jag såg inte negativt på den händelsen då, för jag tänkte att jag skulle hitta något bättre. Det är svårare än vad jag hade kunnat ana..

Det blev ett längre blogginlägg idag med mycket innehåll om allt möjligt. Jag behövde bara skriva av mig om den senaste perioden som varit extra tuff. Hoppas ni mår bra och att ni klarat er ifrån alla förkylningar. Ha en fortsatt bra helg också, kram! ❤

 253054263_611012823365570_3361050733571060130_n


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna