VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Färdig-vaccinerad!

HEJ!

Idag är det studiedag på Chloéys skola och därför är alla barnen hemma. Dock lämnade jag de två äldsta hemma hos mormor för att jag är i stort behov av det lilla lugnet som infinner sig hemma när de är på sina skolor. Sedan är det enbart tisdagar, onsdagar och torsdagar som både James och Chloéy går i skolan samtidigt och därför gör dessa timmarna mer än man kan tro. Ni som inte är småbarnsföräldrar kanske inte kan relatera till behovet av lugn och ro för att ladda batterierna men jag lovar er att ni kommer förstå när ni har fått egna barn!

Tyler har varit mer skrikig och missnöjd än någonsin förut och vi har verkligen kämpat med honom varje dag, kväll och natt. Häromkvällen tog jag dock min farmors tips om att linda in honom och det är den enda kvällen/natten han har sovit flera timmar i sträck på alldeles för länge. Jag hade så gärna velat lära mig hur man lindar in en bebis från allra första början för det fungerar verkligen men jag har varken tekniken eller en bra filt att linda in honom i. Jag fick improvisera med vår bärsjal som är ganska lång och det blev många varv innan jag fick till det. Tyler var nöjd för han kunde inte ligga och sprattla och flaxa med armarna som han brukar. Han förstör lite för sig själv faktiskt. Han tar ut sin napp och kliar sig i ögonen när han är trött osv. Men egentligen somnar han bäst när han inte kan ta händerna till ansiktet.

Farmor tyckte att jag skulle linda in Tyler oftare när han är missnöjd och sätta honom mot hörnan i soffan eller i sin säng och låta honom vara där. Hon gjorde så med sina barn nämligen och det fungerade för henne. Jag å andra sidan har svårt att låta barnen skrika för länge. Jag sa till henne att det gör ont i mitt hjärta men hon sa att det får jag ha ont i senare haha! Om inte annat skär det i huvudet när bebisar skriker högt och länge. En stund går bra för mig men inte längre. Ibland är det absolut bäst att låta bebisar skrika av sig men jag tror att vi alla har en gräns för hur länge vi psykiskt sett orkar höra våra egna barn skrika. Det är oftast enklare att lyssna till andras barnskrik men när det gäller sina egna barn är det ju ens eget ansvar att lösa det och ibland tycker jag bara det blir ännu värre när vi inte tar upp Tyler som just nu skriker väldigt mycket. I alla fall mycket mer än vad han brukar.

Idag blev jag färdig-vaccinerad! Hoppas jag mår okej de närmsta dygnen och inte blir till ett vrak bara. En av de värsta och mest jobbiga sakerna med att vara förälder är att ta hand om barnen när man är sjuk. Jag avskyr det för jag blir oftast sängliggandes när jag får förkylningar och annat. Men som förälder finns det inte samma möjlighet att ligga och vila sig frisk. Ni som vet ni vet. Men det är en av alla uppoffringar jag också gjort när vi bestämde oss för att bilda familj. Det har sina ljusa och mörka sidor ändå :)

På fredag har jag en väldigt viktig intervju som jag håller alla mina fingrar och tår inför. Det är jag inte ensam om haha! Anton hoppas nästan mer än mig själv att jag ska få ett jobb. Han vill nämligen hemskt gärna vara hemma med Tyler och slippa jobbet ett tag. Jag förstår honom. Han har jobbat mycket och slitit hårt så han behöver verkligen byta vardag. Jag behöver det. Han behöver det. Vi behöver det. Trots att jag känner mig extremt redo känner jag också mig vemodig. Jag offrar ju massa tid med familjen och framförallt barnen när jag tar steget att börja jobba heltid. Det tar emot att tänka den tanken ibland men jag vet att det kommer bli bra tillslut. Men det kommer vara en svår omställning för mig själv. Barnen är mer anpassningsbara och vänjer sig fort. När James och Chloéy var små kunde jag vara hemma väldigt mycket. Dels låg James i magen redan när Chloéy var 2 månader gammal så jag var hemma med bägge tills James hade blivit lite mer än 1 år och då hade Chloéy fyllt 2. Hon började förskolan sent med andra ord och när de började förskolan började jag min personalvetarutbildning! Under tre års tid kunde jag vara väldigt flexibel och hämta barnen tidigare när jag inte hade något bättre för mig. Det var hur smidigt som helst och jag kommer ju inte kunna hålla på så sen.

Huvudsaken är att jag får ett jobb som jag trivs med och att vi kan börja satsa på andra mål i livet. Familjelivet betyder allt för mig men det finns några fler drömmar jag vill uppnå…

 20210926_112327 20210926_112337 20210926_112653 20210926_112314


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna