VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Barnakuten med Tyler

Vår vecka slutar inte att överraska. Tyvärr överraskar den inte i positiv bemärkelse. Halva familjen är numera sjuka och vi blev tvungna att ställa in namngivningen som skulle ägt rum idag klockan 14 hemma hos oss. Det fint uppsatta partytältet står kvar på tomten utanför. Varje gång jag har tittat ut genom fönstret har tältet påmint mig om vår fina och väl planerade tillställning som inte kunde genomföras. Det är verkligen skit tråkigt och ledsamt att vi fick ställa in en dag innan men vi hade inget annat val.

Igår fredag åkte jag in till barnakuten med Tyler. Han hade varit febrig tidigare i veckan och blivit rosslig i halsen. Tisdag och onsdag natt sov han ytterst lite och på torsdag natt blev det ännu värre. Hans andning blev sämre och när jag steg upp med Tyler på fredag morgon vid 6 tyckte jag att det var dags att ringa 1177. Han lät alldeles för ansträngd och han kunde inte äta ordentligt längre. Så jag ringde och vi blev hänvisade till barnakuten. Klockan 7 på morgonen var vi där och stannade till 12 ungefär. Tyler var otroligt duktig och jag kunde enkelt roa honom med de få leksaker jag tog med mig. Det var bra att jag packade skötväskan full eftersom vi väntade så länge. Under de fem timmarna vi var där gjorde de en allmän kontroll, lyssnade på lungorna två gånger samt gav honom adrenalin att andas in i två omgångar. Han fick även en dos med kortison i vätskeform. Innan jag åkte hem med honom sa läkaren att vi skulle ha extra koll på Tyler under det närmsta dygnet. Jag tycker att han har blivit bättre trots att han andas lite tungt ibland. Men det verkar gå åt rätt håll. Om det mot förmodan skulle vända måste vi såklart ringa in igen men vi håller tummarna!

Utöver Tylers sjukhusbesök och andningsbesvär är James sjuk igen. Han var nämligen sjuk i början på veckan och tillfrisknade efter ett par dagar men nu när han har varit frisk i några dagar kom hans feber samt huvudvärk tillbaka idag på morgonen. Och han har verkligen varit dålig. Han är extremt varm och får stundvis jätte ont i huvudet. Sedan är han jätte trött och hängig. Han dricker bra men äter oregelbundet. Ibland är han pigg men oftast helt slut. Men James är inte den enda som har blivit sjuk. Anton har också fått någon sjukbacill men han har främst ont i halsen. Jag och Chloéy är symtomfria och vi har hjälpt killarna lite extra idag. Jag har sprungit mellan alla rum hela dagen känns det som. Lagat mat, matat, hjälpt till med toalettbesök, klappat, tröstat, kylt handdukar, diskat, tvättat och allt man kan tänka sig. Vissa stunder har jag bara velat åka hemifrån och andas ut för att det har varit så intensivt. Jag tar vara på kvällen desto mer istället och sitter hellre uppe en timme extra för att ta det lugnt.

Efter all slit med planering inför namngivningen var det en konstig känsla att släppa taget om allt och i princip glömma allt. Vi har bara försökt släcka bränder igår och idag. Men vi vill gärna få till ett nytt tillfälle senare i höst. Det som jag tycker är mest synd är att vi inte kommer kunna ha namngivningen utomhus som vi hade tänkt. Det skulle ha blivit så himla mysigt här ute. Jag kan se framför mig alla gäster, maten, ceremonin och dekorationerna. Men jag får helt enkelt försöka fantisera och drömma ihop en ny plan tillsammans med Anton. Huvudsaken är och förblir att alla är friska. Annars blir ingenting roligt ändå.

Hoppas ni har haft en fin lördag ute i solen, god natt på er ❤

20210903_094914 20210903_100802 20210903_112315


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna