VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Chloéy flyttar hemifrån..

Igår tappade vår stora tjej sin första tand! Vilken stolt tjej vi hade här hemma då. Hon kom hem från skolan, eller jag hämtade hem henne rättare sagt och då visade hon mig två lösa framtänder i underkäken. Jag fick känna och de var verkligen jätte lösa. Någon timme efter det var en av de tidigare jätte lösa tänderna ännu lösare och Chloéy vickade och hade sig. Jag började känna obehag i min egen mun när jag fick se hur tanden nästan lossnat från sitt fäste för jag kunde riktigt känna känslan av hur det var när jag tappade mina tänder som liten. Senare på kvällen när Anton också var hemma fick jag dra ut tanden. Och vips så var den ute. Oturligt nog råkade jag slänga tanden i papperskorgen som senare hamnade i sopavfallet (OBS SÄG INGET TILL CHLOÉY). Det var verkligen inte meningen men Chloéy vet inte om det ännu. Vi fick improvisera igår och ordna så att tandfen kom väldigt tidigt haha. Men Chloéy var skeptiskt till tandfen. Ingen har ju sett tandfen menar hon på, så hur kan man veta att den finns?! Bra fråga haha, hon är inte lättlurad den tjejen..

Efter en väldigt lugn och skön gårdag blev det betydligt mer fartfyllt och kaosartat idag. För någon timme sedan skulle minsann Chloéy flytta hemifrån. Hon tog sin kudde, lite kläder och sin bamse och gick. Hon frågade även efter en skål att tigga pengar med… herregud alltså. Precis innan hon ”rymde” var det bråk här hemma. Alla blev inblandade förutom Tyler. Vi går definitivt varandra på nerverna. Anton jobbar hemifrån mycket och har gjort under hela pandemin. James går enbart 15 timmar i förskolan. Chloéy slutar skolan 12.50 och får inte gå på fritids eftersom Tyler inte går i förskola ännu. Det är många timmar att sysselsätta alla tre på och vissa dagar kör det ihop sig. Om inte annat så är det väldigt bråkigt och skrikigt när ingen har tålamod.

Under de senaste dagarna har jag varit fullt fokuserad på att skriva in mig hos arbetsförmedlingen igen. Jag tänkte att det var lika bra eftersom jag ändå redan söker jobb på heltid och har gjort under större delen av föräldraledigheten. Det vore dumt och onödigt att ta föräldradagar som är guld värda när jag kan gå på a-kassa lite till. För jag hoppas verkligen det blir ett LITET tag till. Jag pendlar upp och ner hela tiden mellan att vara exalterad och förväntansfull över att få nytt jobb till att vara besviken, arg och frustrerad över min situation i arbetslivet. När jag pratade med arbetsförmedlingen idag sa tjejen i telefonen att hon inte tvivlade på mig alls och att jag säkerligen skulle få jobb snart. Hon ansåg inte att jag behövde deras hjälp. Jag tror inte jag behöver deras hjälp heller men samtidigt tänker jag att jag kanske behöver hjälp ändå eftersom jag har sökt jobb inom min bransch i över 1 års tid. Att det varit och fortfarande är pandemi kan jag inte undkomma men under det senaste halvåret har det ändå blivit bättre och det finns fler jobb att söka. Jag vet inte om jag ska tänka att det är jag som gör någonting fel eller om det är okej att skylla allting på pandemin. Jag ogillar det sistnämnda för jag vill verkligen inte skylla ifrån mig. Jag vet hur rekryterare tittar på CV:n och att det inte ser bra ut med stora glapp. Det skapar många frågetecknen men jag hoppas innerligt att de tar mer hänsyn nu än vad de har gjort tidigare..

Under denna veckan är nästan all vår fokus på Tylers namngivning som vi ska hålla i på lördag. Vi har dragit ut på datumet för att det inte har passat att ha en tillställning tidigare i sommar. Men nu går det och vi kommer vara omkring 45 personer. Då är inte ens hela våra släkten bjudna, eller alla kompisar. Om vi skulle bjuda alla hade det blivit alldeles för många personer så det känns väldigt lagom med 45 stycken. Vi ska sätta upp ett partytält på vår baksida vid uteplatsen och enligt väderprognoserna ska det vara fint och varmt denna veckan. Det betyder att vi kan vara utomhus i större omfattning och att alla får mer plats att vistas här hemma. Men så litet bor vi inte. Vi har gott om yta och vi har varit tydliga med att vi följer restriktionerna, sedan förväntar vi oss att ingen kommer med symtom och att de som verkligen inte vill vistas bland många människor inte behöver känna att de måste komma.

Det mesta är förberett till på lördag, det är bara småfix kvar. Sådant vi inte kan förbereda försen i slutet av veckan egentligen. Jag ska försöka att inte stressa mer för vi har koll på läget. Men jag vill ju att gästerna ska vara nöjda när de kommer och att maten ska räcka haha. Det är så svårt att uppskatta hur mycket mat som går åt.. men men, allting löser sig. Hoppas ni får en skön eftermiddag, kram ❤

 20210823_131004 20210823_134403 20210823_134328 20210823_135918 20210828_115339 20210828_135104


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna