VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första dagarna i nya skolorna!!

Idag var det Chloéys andra obligatoriska skoldag på Bäckaslöv! Förra veckan var det enbart lite inskolning och då var långt ifrån alla barnen på skolan. Nu är de allra äldsta också där och det är alltid speciellt att vara yngst på en skola men ändå känna sig stor som precis har börjat förskoleklass! Jag tycker det är lite jobbigt att lämna henne på skolan helt själv. Vi föräldrar får ju inte ens komma in i kapprummet och vinka av, vi måste stå ute på gården så länge det råder restriktioner. Som förälder vill man vara nära och hjälpa till för att ens barn ska få det som bra som möjligt, särskilt inför en nystart men det blir såklart svårt när det är som det är.

Chloéy har varit trött och gnällig på eftermiddagarna och jag kan tänka mig att det är mycket att ta in. För mig och Anton är det också mycket nytt trots att vi inte går som elever på skolan. Det är mycket info om allting från idrott till vad skolsköterskan har för syfte. Vi tar en sak i taget och idag fyllde vi i pappren som faktiskt ska till skolsköterskan där vi bland annat informerade om Chloéys reumatism och annan viktig information. Varje dag ska hon få med sig frukt och det är något som jag tycker är väldigt viktigt att inte glömma. Jag åt själv frukt varje dag i skolan fram tills jag gick ut gymnasiet haha. Jag klarade inte förmiddagarna annars. Och det är ju hemskt att inte ha med sig en frukt när man är småhungrig och alla andra sitter och äter frukt.

Imorse var det inte bara Chloéy som skulle till skolan. James hade sin första inskolningsdag på nya förskolan. Jag måste medge att det inte var poppis att gå dit. James är väldigt hemmakär och bekväm med att ta det lugnt och stilla. Han ville absolut inte gå till någon ny förskola eller träffa nya kompisar i morse. Men vi gick dit och jag sa till honom att jag skulle vara där hela tiden. Så Tyler och jag var med honom. Och alla barnen var väldigt nyfikna på både James och Tyler. I sammanlagt två timmar befann vi oss på förskolan. En timme utomhus och en timme inomhus. Jag är väldigt tacksam över att jag fick följa med in under den andra timmen för det är inte lätt att skola in ett barn på en förskola om man som förälder inte får vara inne med barnet. Att inte få följa med in på den stora skolan är en sak men att inte få vara inomhus med de yngre barnen som går på förskola är inte okej.

Under den sista timmen blev James mer bekväm och lekte utan problem. Jag underhöll Tyler så bra jag kunde med barnen springandes framför oss som ville ta i honom hela tiden. Efter inskolningen frågade jag James hur han kände och han visade mig glatt två tummar upp. Imorgon kommer han få vara på förskolan själv för första gången och det kommer gå jätte bra! Jag ska försöka göra ärenden under tiden som båda stora barnen är på sina skolor. Det har varit alldeles för mycket ibland och vi har inte hunnit ordna med tråkiga saker som att söka jobb, planera ekonomin och så vidare…

Hoppas ni har haft en bra start på hösten, önskar er en fortsatt bra vecka. Och hörni, glöm inte att vi har fått igång vår Youtube-kanal igen. Det kommer nya videos lite hela tiden just nu så håll koll. KRAM!

MAMMAOCHPAPPAVLOGG

 20210811_085554 20210810_105214 20210816_154421


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna