VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Amningsvägran och två tänder!

HEEJ! Hoppas ni mår bra :)

Vi har haft ett litet uppehåll från semestern denna veckan för Anton har jobbat men kommer vara ledig igen nästa vecka! Chloéy ska träffa sin klass för första gången imorgon och då får en av oss följa med. Efter det ska hon vara själv på nya skolan. Så spännande! Men säkert pirrigt för henne fastän hon inte säger något haha. Vi kanske är mer nervösa än vad hon är ändå. Det är ju stort att börja förskoleklass och gå till den stora skolan. Men det kommer gå hur bra som helst. James har inte inskolning ännu, han är ledig nästa vecka med oss andra. Sedan skolas han in på nya förskolan i femårs-gruppen. Jämfört med Chloéy är James nog mer nervös och lite orolig. Han var väldigt trygg med sina pedagoger på förra förskolan och tänker mycket på kompisarna han har därifrån som kommer gå kvar på den andra förskolan. Vi försöker peppa och tagga honom på en nystart och säger att han kommer få nya kompisar men att de gamla kompisarna finns kvar. Rätt som det är kommer han inte tänka på den gamla skolan mer och ha nya snälla kompisar i vårt område.

Under se senaste dygnen har vi haft en väldigt ledsen och otröstlig liten Tyler här hemma. Det har verkligen varit en utmaning att få honom nöjd för han har inte velat vara själv någonting alls. Även på nätterna har det varit svårt för han har vaknat dubbelt så många gånger än han brukar. Det svåraste har varit att få honom att somna, både på dagarna och inför natten. En av de tuffaste utmaningarna med en liten bebis utifrån min erfarenhet är under de perioderna man som förälder inte vet vad det är för fel. När ens bebis gråter trots att man har provat allting man kan komma på. När det inte finns något mer man kan göra. Men efter man har testat allt och bebisen fortfarande gråter är det ju ändå någonting som vi vuxna inte förstår. Vi talar ju inte samma språk som en bebis. Och det visar sig nästan alltid i efterhand vad som har varit problemet.

Igår upptäckte jag problemet med Tyler. Han hade fått två små tänder som var påväg upp i tandköttet. Det är ju såklart därför han har vägrat amma, skrikit och gråtit konstant, sovit dåligt och varit allmänt känslig. Om vi ändå vetat lite tidigare. Då hade vi kunnat ge honom kylande saker att bita på eller en tandborste att tugga lite på. Nu har vi införskaffat en bitleksak som man kan kyla ner och ge när resterande tänder kommer. En tandborste är superbra också när tänderna tränger igenom.

Amningen med Tyler har gått upp och ner de senaste veckorna. Ibland vill han enbart amma, ibland vill han enbart ha flaska. För cirka en vecka sedan blev han arg varje gång jag försökte amma och då föredrog han flaskan förutom sent på kvällen och nätterna. Nu när det har lugnat sig med tänderna som kommit vill han amma som vanligt igen. Vi ger honom ändå flaska då och då för att hålla honom mätt längre. Bröstmjölk är mycket tunnare än ersättning och det märks nu när han vuxit till sig och bara vill ha mer. Han är väldigt nyfiken på mat och vill gärna stoppa i sig allting han ser. Än så länge har han fått smaka gröt och några frukter. Snart kommer han kunna svälja lite av det han får smaka också haha. I början spottar de bara ut..

Snart är vardagen tillbaka och då ska vi börja med nya rutiner. Vi hoppas på att jag får ett jobb så snabbt det bara går för nu är det dags för nästa steg i min karriär. Jag är så trött på att söka jobb nu, ni anar inte. Mestadels är jag förbannad över att det är svårt att få jobb för att arbetsgivare kräver så mycket erfarenhet. Det har gått så långt att jag har börjat söka mig till Malmö och större orter som jag är helt villig att pendla till. Allt för att bara få ETT JOBB. Jag är snart desperat men dit vill jag inte komma. Det får mig att undra varför jag utbildade mig i tre år utan att ha kommit någonvart. Det känns verkligen skitdåligt ibland. Att vara ofrivilligt arbetslös är verkligen inte roligt och det testar ens gränser, inte minst ens självförtroende. Nej efter nej efter nej är det enda svar jag får än så länge. Plus att jag tydligen inte ens har något att förbättra när jag frågar dem i efterhand. Det enda jag kan ”förbättra” är min erfarenhet i antal år…

Nu ska jag sluta gnälla och ta nya tag. Imorgon är det en ny vecka och då ska jag njuta av att vara ledig lite till med familjen. Ha det bäst så länge. KRAM! ❤

DSC03816 DSC03813 20210606_132259


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna