VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KOLMÅRDEN!

Hej alla, hoppas ni har fått en bra start på sommaren! Vi har precis påbörjat den första sommarlovsveckan för barnen men Anton jobbar en vecka till innan han också är ledig med oss andra. Det ska bli SÅ skönt att vara lediga TILLSAMMANS detta året. Vi har inte varit det något annat år. Antingen har någon av oss studerat, arbetat, varit föräldraledig eller arbetslös. Vi har inte tajmat in varandra riktigt. Men nu så!

Vi smygstartade semestern under helgen som var. Då besökte vi nämligen Norrköping och Kolmården. Vi åkte tillsammans med Antons familj. Det var hans föräldrar, tvillingsyskon varav en med partner samt en nära kompis med partner till familjen. Vi var ett stort gäng men ju fler desto roligare! Och vi fick mer hjälp med barnen vilket är skönt emellanåt. Allihopa var nöjda. Chloéy och James hade jätte roligt. Chloéy träffade till och med en kompis i Bamses värld som hon åkte en karusell med innan vi gick vidare. Anton och jag har varit på Kolmården en gång tidigare men då var inte barnen födda, däremot låg Chloéy i min mage och jag var höggravid. Jag minns det väl för det var väldigt jobbigt att gå i backarna som finns på Kolmården. Det var jobbigt denna gången också men nu var jag inte ens höggravid eller nyförlöst. Jag hade bara dålig kondition att skylla på haha.

När vi kom fram på lördagen checkade vi in på Vildmarkshotellet. Där stannade vi resten av den dagen för vi skulle hinna med att äta middag som vi bokat bord till och sedan hade vi även bokat tid för att bada på deras ”spa”. Men jag skulle inte kalla det för spa. Det var mer ett äventyrsbad som vi alla hade väldigt roligt på! Man var tvungen att boka tider till det mesta eftersom corona-pandemin fortfarande råder men det tycker jag var bra för det blev inte lika mycket trängsel som det vanligtvis brukar vara. Utöver badet hann vi även att gå en utomhus-hinderbana som låg intill hotellet. Den var absolut inte anpassad för barn och på skyltarna stod det tydligt att banan skulle beträdas på egen risk. Det märktes varför det stod så för det var inte en enkel hinderbana. James och Chloéy gick banan tillsammans med sin farbror medans jag och Anton gav oss på den under tiden som Tyler var hos sin farmor. Vid vissa stationer var det extremt svårt att ta sig igenom och på resterande stationer fick jag kämpa järnet för att klara av det. Under ett tag klamrade jag mig fast vid några träpelare som man skulle klättra över. Anton stod nedanför och var beredd att ta emot mig. Det måste sett brutalt löjligt ut när jag försökte klättra över haha. Men jag gav inte upp den gången!

På söndagen gick vi upp vid åtta tiden på morgonen. Frukosten var bokad från nio och därefter tog vi oss direkt till Kolmården. Vi spenderade hela dagen fram till klockan sex där inne men vi hann ändå inte med allting. Bara Bamses värld var stort och där ville såklart James och Chloéy spendera sin tid mest. Det kändes inte som en djurpark när jag var där denna gången, snarare en nöjespark. De hade ju inte bara djur att titta på. Det fanns karuseller, berg och dalbanor, en jättestor lekplats, shower och teater med mera. Vi hann som sagt inte göra allting vi ville så vi åker nog nästa år igen. Något vi inte missade var den stora linbanan man åker i en bur högt upp i luften över djuren. Det är väldigt mysigt och häftigt. Anton och jag hade gärna åkt den stora berg och dalbanan Wildfire som den heter men det hann vi tyvärr inte. Vi sparar den till nästa gång! Jag tänker att jag avslutar detta blogginlägget med massor av bilder från helgen så får resten tala för sig självt!

KRAM!

 DSC03626 DSC03614 DSC03608 DSC03621 DSC03641 DSC03636DSC03630 DSC03648 DSC03651 DSC03657

DSC03678 DSC03681 DSC03688 DSC03692 DSC03694 DSC03750 DSC03758 DSC03759 DSC03736DSC03697 DSC03777 DSC03778DSC03701 DSC03772 DSC03785


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna