VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sista dagen

Igår hämtade jag hem James och Chloéy för SISTA gången på förskolan Kometen som den heter. Tänk att de aldrig ska tillbaka dit någonsin och att Chloéy är så stor att hon börjar förskoleklass efter sommaren!!! Det känns helt konstigt samtidigt som det är väldigt spännande och roligt. Vissa stunder när jag tänker på det lite extra blir jag tårögd för att jag är så stolt över mina äldsta barn. Jag ser tillbaka på tiden när de var bebisar och när de började förskolan. De var så små och söta. Idag är de fortfarande söta men mycket större haha. Och framförallt är de smartare och klokare individer som har utvecklats och vuxit massor!

James har ett år kvar på förskola men han kommer börja på en ny förskola som ligger 5 minuter bort från där vi bor nu. Dels flyttade vi honom på grund av avståndet men också för att han ska få chans att hitta nya vänner där som senare börjar på samma skola som han. Chloéy kommer tyvärr inte ha med sig några vänner på sin nya skola men hon kommer klara sig bra ändå. Barn hittar vänner väldigt enkelt och jag vet att hon kommer söka sig till andra kompisar så fort hon sätter sin fot på skolan. Chloéy är väldigt redo att gå i förskoleklass. Hon behöver mer stimulering när det gäller allting. Hon är väldigt bra på att skriva och hon har börjat ljuda fram bokstäver och kan läsa vissa ord. Hon älskar matte och räknar gärna på fritiden. Vi har ett mål under sommaren för henne – att lära henne skriva med små bokstäver. Jag vet att hon kommer lära sig det fort och det känns bra att hon kan både stora och lilla alfabetet inför skolstart. Men kravet är egentligen bara att hon ska kunna skriva sitt eget namn. Det stod några få punkter på välkomstbrevet som skolan vill att barnen ska öva på nämligen. Utöver namnet ska barnen kunna gå på toaletten själva, byta om själva och äta med kniv och gaffel.

James mål i sommar är att lära sig cykla utan stödhjul! Vi har redan påbörjat träningen och han har väldigt bra balans. Det tog längre tid för Chloéy att hitta balansen minns jag för det var jag som övade varje dag med henne. Hon blev så förbannad på mig varje gång hon misslyckades på något sätt men efter varje misslyckande försökte vi igen och igen. Även mitt tålamod sinade ibland men allt var bortglömt efter att hon plötsligt cyklade själv utan min hjälp. Det blir spännande att göra samma sak med James. Han är inte lika envis som sin storasyster men han är ändå snabblärd.

Idag är barnens första dag på deras första sommarlov och tyvärr är det regn utomhus. Men vi försöker se det positivt och istället för att leka ute är vi inomhus och tar det lugnt. Anton har en vecka kvar på jobbet innan har har semester så nästa vecka ska jag vara hemma helt själv med alla tre barnen. Det kommer bli utmanande men jag hoppas att det går bra ändå. I helgen ska vi äntligen åka till Kolmården. Det har vi sett fram emot länge för vi bokade resan i början på året. Vi kommer åka lördag till söndag och övernatta på deras vildmarkshotell. Förutom vår familj är det Antons syskon och föräldrar samt en kompis till familjen och hennes kille. Så vi är ett stort gäng men det ska bli så roligt och mysigt! Jag håller tummarna för att Tyler klarar av bilresan på tre timmar dit bara. Men vi räknar med att stanna såklart. James och Chloéy kommer åka med sin farmor och farfar för att det inte ska bli trångt i vår egen bil. Det känns bättre att vi kan fokusera mer på Tyler också eftersom han inte har åkt bil så långt ännu.

Idag händer som sagt inte mycket men barnens farmor kommer efter jobbet och fikar med oss. Skönt med lite avlastning! Nu ska jag fortsätta hålla barnen sysselsatta så de inte river hela hemmet. Hoppas ni får en fortsatt bra dag alla, kram!❤

20210624_132603 20210624_132558 20210624_132615


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna