VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första veckan i bebisbubblan ❤

Anton och jag bestämde namn till vår lilla kille förra onsdagen, 3 dagar efter han kom. Det var betydligt svårare för oss att ta ett beslut denna gången jämfört med när Chloéy och James namn skulle bestämmas. Vi trodde vi skulle ge något av namnen Justin eller Mason men det blev inte någotdera i förnamn. Istället har vi valt att namnge honom Tyler! Justin kommer vi använda som ett mellannamn för det gillar vi fortfarande väldigt mycket men det passade liksom inte när vi kände efter. Det kan verkligen vara klurigt att bestämma bebisnamn men nu är det gjort för tredje gången och vi är jätte nöjda, hoppas Tyler också blir nöjd haha!

Det har gått lite mer än en vecka sedan förlossningen och vi lär känna Tyler mer för varje dag. Hans mat och sov-mönster, hans olika skrik som betyder att han antingen behöver äta, byta blöja, vara nära eller sova. Varje dag och natt är inte den andra lik för det finns inga rutiner, vi bara följer Tyler och hans behov. För några dagar sedan började jag använda bärsjalen med honom och sedan dess har han älskat att ligga ihopkrupen mot bröstet och mysa. Han vill även ligga likadant på kvällarna och nätterna har vi märkt för han somnar enbart när han ligger mot bröstet och vaknar direkt när vi försöker lägga ner honom. Jag har därför fått sova halvt sittandes med honom i famnen för att kunna få sömn samtidigt som han håller sig lugn och nöjd.

Otroligt nog känner jag inte av sömnbristen som jag har. Inte som jag hade förväntat mig iallafall. Jag känner att mitt huvud blir ömt och jag får lite spänningshuvudvärk ibland när jag känner att jag behöver vila men i övrigt är jag helt fungerande trots att jag inte sover sammanhängande. Tyler äter minst var tredje timme och max var fjärde. Vid vissa amningstillfällen går det hur bra som helst och under andra är det mycket skrik och missnöjdhet. Men vi kämpar fortfarande på och jag är envis precis som han. Mat får han i sig oavsett, det vet jag med säkerhet efter att ha pumpat ut lite på egen hand några gånger. Det som stökar till det för både mig och honom när det gäller maten är när han får ont i magen. Det sker nästan enbart på nattetid och då blir han så ledsen att han inte kan fokusera på att suga tag i bröstet för att äta. Då är han både hungrig samtidigt som han har ont vilket inte är en bra kombo men jag har fått lugna honom X antal gånger och försökt ge honom bröstet däremellan tills hans slutligen hittar greppet och får i sig lite mat. Sedan brukar magen gå igång av maten och då är han väldigt nöjd kan jag lova.

Imorgon kommer BVC på första hembesöket. Jag är nyfiken på vilken vikt han har kommit upp till. När vi var på återbesöket i förra veckan på Familje-BB vägde han lite över 3500 gram. Hans födelsevikt var 3794 gram. Han har säkert kommit ikapp och jag skulle gissa att han väger omkring 3900 gram nu. Bebisar växer så fort och jag försöker befinna mig i nuet så mycket jag bara kan för att känna att jag är närvarande. Tyler går före mina studier och jag håller gärna honom när det egentligen inte behövs. För min del gör det inte så mycket att han blir ”bortskämd” när han blir buren mycket, inte nu i början. Jag fokuserar heller inte på att få honom att sova i sin egen säng nu, jag vill gärna ha honom nära så ofta det går. Rutinerna kommer senare och vi har lyckats bra att få både James och Chloéy att sova i sina egna sängar när vi har velat det.

Jag känner mig väldigt lycklig varje dag och lyckligt lottad över min fina familj och alla vi har omkring oss. Ibland önskar jag att denna bubblan ska vara för evigt men samtidigt vill jag lära känna Tyler ännu mer och se vem han blir i takt med att han blir större. Jag ser fram emot framtiden men försöker ta en dag i taget och njuta fullt ut. Just nu finns det inga problem och om det uppkommer några känns de otroligt enkla att lösa. Nu är James och Chloéy i sina sängar och Anton och jag har ”egentid” med Tyler. Det känns verkligen lyxigt att vi har det såhär varje kväll nu i princip. Hoppas ni får en mysig kväll med era nära och kära, KRAM ❤

 received_499829797701090 DSC03322


Kommentarer


  1. Percy 31 mars, 2021 on 15:00 Svara

    Jag har alltid tyckt att namnet Tyler är jätte fint, och Ty ett urgulligt smeknamn (om man är lagd åt smeknamnshållet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna