VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Våra saker till bebisen!

Hej på er. Hoppas ni har fått en bra start på helgen!
Innan jag fortsätter detta inlägget vill jag meddela er om att den första delen av det jag skriver handlar om ett samarbete rörande 2 produkter vi fått hem att testa till vår bebis. Resterande är som vanligt och idag delar jag med mig av det som vi har förberett hemma till bebisen i form av ”bra att ha saker” så häng med :)

Jag nämnde för er i mitt senaste inlägg att jag väntade på ett babynest samt en bärsjal jag hade beställt. Nu har de äntligen kommit fram och dessutom väldigt fort måste jag säga! Särskilt med tanke på snökaoset som har påverkat trafiken de senaste dygnen. Det var som så att jag av en händelse tittade in på en hemsida för ett par veckor sedan när jag googlade på ”babynest” och det resulterade i ett samarbete med företaget Frida & Fritiof. Jag blev imponerad över hur många märken de förmedlar samt hur fina produkter de säljer och jag är så glad över att vi får testa ett av deras babynest i märket Liewood samt en av deras bärsjalar i märket Coracor.

När James och Chloéy var små låg de mycket i sina babynest under den allra första tiden som nyfödda och vi har tyckt att det har varit väldigt användbart. Denna gången kändes det självklart att ännu en gång införskaffa ett för det är så himla smidigt att ha i vår stora säng när vi ska sova för att skydda bebisen. Men det är också bra när man lägger ner bebisen i spjälsängen till en början, på golvet eller på toaletten för den delen när man är hemma själv. För i början vill man inte lämna den lille helt ensam. Det som skiljer detta babynestet från det vi tidigare hade är dels kvalitén och materialet som är ekologiskt samt miljömärkt men också de praktiska handtagen! Sen tycker jag att den gråa färgen med de söta prickarna är väldigt fint. Nedan kan ni se några bilder, jag kan garantera er om att det är minst lika fint i verkligheten som på deras hemsida. HÄR kan ni gå direkt till Frida & Fritiofs alla babynest och läsa mer eller beställa själva.

DSC03007 DSC03006

Det här med att använda sig av bärsjal verkar vara en smaksak. Vissa föräldrar föredrar bärsele men andra bara älskar bärsjal. Jag har aldrig testat bärsjal tidigare och därför ville jag väldigt gärna göra det denna gången. Jag har en vision om att det blir en annan form av hud-mot-hud-kontakt med bebisen. Det är även ett stort plus att man kan använda en bärsjal från det att bebisen är nyfödd, det går nämligen inte med bärselar. Dock krävs det övning när det gäller olika sätt att använda en bärsjal på genom dess olika knyten man kan göra. Det blir spännande att se hur det kommer gå! Vi tänkte att vi ska öva med barnens dockor och gosedjur innan bebisen kommer så att vi är väl förberedda haha.

Märket på bärsjalen är som sagt Coracor och ni hittar fler mönster samt varianter HÄR. Även denna produkt är ekologisk och miljömärkt, det är två av Frida & Fritiofs ståndpunkter som jag tycker är väldigt viktiga. Det känns särskilt bra att använda den här typen av produkter när man vet att det görs med omtanke för både miljö och människor.

DSC03023 DSC03021DSC03018

Vi är väldigt tacksamma för samarbetet för nu är vi alldeles snart färdiga med bebisens saker inför hens ankomst. Vi har haft en prioriteringslista med saker vi tycker är viktiga och då har vi ändå försökt vara sparsamma och klimatsmarta genom att köpa begagnat samt inte köpa för mycket onödiga saker. Vi har bland annat tagit fram de bebiskläderna som James och Chloéy haft som bebisar och sedan kompletterat med nya plagg som har behövts. Vagnen köpte vi begagnad i superfint skick, spjälsängen likaså! Småsaker som blöjor, nappar och amningskupor har vi köpt nytt för det är inget man vill ha begagnat. Det enda vi har kvar som känns viktigt är den där byrån jag tjatat om som behövs till att förvara bebisens kläder och omvårdnadssaker. Vi är nära nu men har ännu inte fått till en bra affär, men vi ger inte upp! Så snart byrån är på plats är det dags att tvätta bebisens kläder inklusive sängkläder och andra tillbehör. Även koka napparna så de är rena.

Som omföderska med ett tredje barn i magen känns inte alla babyprodukter lika relevanta och viktiga som de gjorde när vi väntade Chloéy till exempel. Jag menar, då hade vi ingen aning om vad en bebis faktiskt behövde respektive vad som fanns att köpa som var totalt onödigt. Idag har vi som sagt prioriterat och även om det finns saker vi fortfarande kan köpa är det ingenting vi vill lägga våra pengar på just nu. När James var nyfödd hade vi redan en gåstol, ett babygym samt en hoppgunga till exempel, det har vi inte nu. Inte ens i förrådet har jag sparat dessa saker för de har tagit för mycket plats.

En annan sak vi hade till både Chloéy och James var en sänghimmel över spjälsängen vilket var supergulligt. Jag har letat efter en fin begagnad som man spänner fast vid kanten på kortsidan men känner inte att det är en stor förlust om vi inte hittar någon. Ett till inköp vi hade tänkt göra var en vagga vi kunde ha i vårt sovrum. Vi har inte lyckats hitta någon sådan heller men ju närmare förlossningen vi kommer, desto mer avlägset känns ett sådant inköp. Vi fokuserar mest på att bebisen ska vara frisk och att allt ska gå bra nu under den sista tiden.

Hoppas ni får en mysig helg i snön, vi hörs snart igen, kram 

 edit-4-1


Kommentarer


 1. Sandra 2 februari, 2021 on 11:54 Svara

  Liewood har verkligen superfina saker. Jag gillar det märket. Lycka till och hoppas du mår bra!

  • Mammaochpappablogg 3 februari, 2021 on 08:20 Svara

   Tack så mycket Sandra! Jag mår bättre nu i slutet konstigt nog, bra små krämpor jämfört med alla andra månader, tack som frågar :)

   Ha en fin dag <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna