VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vecka 33 – en känslostorm

Idag blev starten på dagen väldigt bra. Efter jag hade lämnat Chloéy och James på förskolan åkte jag direkt till Auroramottagningen för en sista träff innan förlossningen. Jag fick till och med besöka förlossningsavdelningen vilket var en helt annan upplevelse jämfört med de två gångerna jag har varit där och fött. Nu kunde jag ta in allting i normalt tillstånd och verkligen se vad rummen innehåller och hur de ser ut. När jag försöker minnas tillbaka hur rummen såg ut 2015 och 2016 är det väldigt suddigt men den största skillnaden är att jag upplevde hela förlossningsavdelningen som ganska liten idag, det gjorde jag inte när jag skulle föda.

Igår hade jag en skitdag. Den började sådär men slutade urdåligt med gråt och skuldkänslor! Jag har märkt att jag blir väldig trött alla tider på dygnet och blir i akut behov av att vila. Sedan äter jag som en häst emellanåt och i nästa stund får jag halsbränna och illamående. Idag var det som sagt inte lika jobbigt att stiga upp. Jag hade inte huvudvärk när jag vaknade och jag kände mig mer utvilad. Dock fick jag ett samtal från Anton bara för en stund sedan med dåliga nyheter. Hans arbetsgivare vill inte godkänna Antons föräldraledighet. Då brast jag inuti. Jag fattar att det kanske inte kan bli exakt som vi har tänkt men det blir inte ens i närheten av den bild vi målat upp och jag blir så stressad av sånt här. Antons team är särskilt överbelastade och har varit det i väldigt många månader utan att det anställs fler eller tilltas andra åtgärder. Därav kan de inte tillåta honom att vara hemma 2 dagar i veckan som han totalt sett hade ansökt om. Hela vår idé om att vi ska dela på föräldrarollen från början går i kras och oavsett hur vi än löser detta så kommer det inte gå att dela upp ledigheten mellan oss när Anton behöver jobba 90%. För mig hamnar vi i samma dilemma som för flera år sedan när jag var hemma mycket själv första tiden och Anton tog över när jag började studera 2017.

Det som blir svårt för mig utöver ovanstående är att jag ska få tid till att plugga samtidigt som jag är hemma med den lilla bebisen, utan att kunna ta hjälp av Anton i den mån jag faktiskt behöver. Att jag sökte kurser från allra första början grundade sig i min utmattning av att vara hemma med Chloéy och James när jag blev gravid och möjligheten att få planera och disponera mitt samt vårt eget schema kring barnomsorg utifrån vårt eget behov. Även om det inte är världens största problem att studera och vara mammaledig samtidigt så tar det mycket kraft och energi som jag inte kommer kunna lägga på James och Chloéy eller Anton för den delen. Sedan tror jag starkt på ett delat föräldraskap redan från första tiden med en bebis och jag hoppas med allt jag har att detta löser sig så bra det kan för jag orkar inte ta sådana här motgångar för tillfället. Min hjärna har ställt sig in på förlossningen och allt som behöver göras innan det. Tvätta bebiskläder står högst på listan men innan dess måste vi införskaffa en byrå som vi fortfarande inte hittat!

Vi har inte mycket kvar att dona med egentligen. Vi har precis införskaffat fler blöjor, en bröstpump, amningsnappar, sugnappar, ytterligare bebiskläder samt andra tillbehör. Vagnen står förberedd i förrådet och snart levereras det ett babynest samt en bärsjal jag så gärna har velat testa. Den där byrån är nog prio ett på listan just nu för vi har ingenstans att förvara alla bebissaker och kläder. De ligger utspridda i spjälsängen. Om ni vet någon i eller omkring Växjö som säljer en Hemnes-byrå i vit färg (den mindre modellen som är cirka 1 meter bred) får ni gärna säga till, vi får inte tag på den någonstans..

Nu behöver jag samla kraft och energi till att laga dagens middag, hoppas ni får en bra kväll allihopa, kram!

 190726865


Kommentarer


 1. Percy 27 januari, 2021 on 17:17 Svara

  Hej,

  Förstår att det är jobbigt när det inte blir som man tänkt. Men kan de verkligen neka honom föräldrarledigt? Jag vet att de kan ställa till det och ge halvdagar när man egentligen vill jobba 2/3 dagar i veckan, men måste de inte ge honom de % han begär? Riktigt tråkigt i vilket fall som att de gör så.

  • Mammaochpappablogg 29 januari, 2021 on 22:01 Svara

   Hej! För att bedöma om han har rätt i saken eller inte behöver man gå in på detaljer men generellt sett har de inte rätt att neka för föräldraledighet är en rättighet för både pappor och mammor. Jag har ju min personalvetarexamen med mig och kan mycket om dessa rättigheterna och blir upprörd när arbetsgivare inte gör sitt bästa för att föräldrar ska kunna förena sitt föräldraskap med arbetet vilka dem är skyldiga. Dock är Anton inte med i facket och därför finns det ingen som tar hans parti i frågan denna gången så nu hoppas vi bara det löser sig så bra det kan. Tack för din omtanke!

   • Percy 30 januari, 2021 on 11:21 Svara

    Ja, jag vet ju att du är personalvetare och har koll, det var mer att jag blev chockad. Jag fick barn i oktober och pga corona blev inte vår fördelning och första tid som vi tänkt oss heller så förstår hur det känns. Hoppas ni hittar något som fungerar för er och att du trivs med kurserna. :-)

    • Mammaochpappablogg 3 februari, 2021 on 08:19 Svara

     Vad tråkigt att ni inte heller kunde dela upp ledigheten som ni ville!
     Har allt gått bra annars med förlossning osv i corona-tider? :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna